עוגה מהחבל הבאסקי. עוגה אותה משאירים במקרר עד שפורסים ממנה ומגישים. עוגה גבינה קלה להכנה וטעימה טעימה. מיוחדת גם במראה. עצם העובדה שהיא שרופה ושקועה לא צריכה להרתיע אתכם- ככה היא צריכה להיות.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: גבינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 9-10
- תבנית קוטר 24 ס"מ. עטופה בנייר אפייה כאשר השוליים חורגות מהתבנית.
- מיקסר + וו הקצפה.
- קערה בינונית + מטרפה.
- לקקן.
- 1 ק"ג גבינת שמנת 30%.
- 340 גרם סוכר (כוס ו־3/4).
- 7 ביצים M.
- 2 כפות קורנפלור.
- 400 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 40 גרם (4 כפות) קמח.
- זמן הכנה הינו כ-40 דקות וזמן קירור כ-8 שעות מינימום.
- מחממים תנור ל־220 מעלות במצב טורבו.
- מערבבים יחד גבינת שמנת וסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קרם רך ואחיד.
- מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה כל פעם עד איחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד שמנת וקמח. עד תערובת חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים עד איחוד.
- יוצקים את התערובת לתבנית, אפשר להעזר בלקקן.
- אופים כ- 35-30 דקות או עד שפני העוגה משחימים. מוציאים בזהירות מהתנור, העוגה מבפנים עדין נוזלית.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- מעבירים למקרר ללילה או לפחות ל-8 שעות.
- להגשה עוגה יציבה: מוציאים מהמקרר פורסים את העוגה ומחזירים את העוגה למקרר. לעוגה יותר נוזלית מוציאים את העוגה מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
- טיפ: רצוי לפרוס את העוגה עם סכין חד שהעברתם עליו מים חמים ויבשתם עם מגבת נייר.
*התמונה מהאנסטגרם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/05/2020