עוגת עלי וופל טעימה, בצבעי שוקולד ווניל. עוגה שנוח להביא כשבאים להתארח, עוגה שכייף להגיש למוזמנים. עוגה שבקלות הופכת לעוגה חגיגית. העוגה קלה להכנה ומאוד מתוקה וטעימה . עוגה מ-4 מרכיבים. אפשר לקרוא לה גם עוגת ריבת חלב, כי בין השכבות יש קרם ריבת חלב נהדר. מומלץ.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 20+
- קרש חיתוך כבד / קרש חיתוך + קערה עם מים.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה + כף ערבוב.
- לקקן.
- נייר אפייה.
- חבילה בצבע שוקולד ולבן/ סטנדרט:רק לבן. עגולים או מרובעים (כל חבילה מכילה 8-9 שכבות, קוטר 21.5 ס"מ)על המוצר רשום: כשר, פרווה. בחנויות המתמחות באפייה או בחנויות למוצרים ממזרח אירופה.
- ריבת חלב (400 גרם) - Dulce de Leche.
- 60 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית מיץ לימון.
- במיקסר, ערבבו יחד את ריבת החלב, החמאה הרכה והלימון עד איחוד. ערבבו על מהירות גבוה כ-3 דקות.
- עם הלקקן שימו מעט קרם באמצע המגש לעוגה. הניחו את השכבה הראשונה על המגש. מרחו על כל קוטרה את הקרם, מרחו עם לקקן. שימו לב, לא בכמות גדולה. רק כדי שהשכבות ידבקו טוב אחת לשנייה. הניחו מעליה את השכבה השנייה.
- הניחו כך שכבה על שכבה. אין מורחים קרם על השכבה העליונה.
- הניחו על העוגה נייר אפייה, מעליו קרש חיתוך כבד או קרש חיתוך רגיל ועליו קערה עם מים . זאת כדי להדק את השכבות. השאירו כך לפחות שעתיים.
- לאחר שלב 4, ניתן לעטר גם את השכבה העליונה בקרם / גנאש או כל רעיון מתאים אחר ולקשט.
- בפריסה לריבועים, ניתן להגיע לכ-20 פרוסות יפות של עוגה.
- בתמונה: : עיטרנו בגנאש שוקולד וסוכריות לבנות לעוגה.
* להכנת גנאש שוקולד לחצו כאן למתכון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/05/2020