שיפודי חזה עוף למנגל מתובלים בתערובת ג'ולוף, מעדן עוף מהטבח הגאנאי
שיפודי חזה עוף ברוטב מנצח על המנגל או במחבת פסים. משמש כמתאבן במסיבות המחולק בין המוזמנים וכמובן כחלק מהתפריט למנגל. קל להכנה, מהיר הכנה וטעים מאוד. שיפודי עוף מגאנה, אשר במערב אפריקה. שלמות.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- קערה בינונית.
- כף ערבוב.
- שיפודים (שיפודים מעץ למנגל, הכניסו כשעה לקערה עם מים).
- מחבת פסים/ מנגל.
- 750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות לאורך.
- למרינדה:
- 2 כפות תערובת ג'וֹלוֹף - מתכון בהמשך.
- מעט מלח או לפי הטעם.
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון או לפי הטעם.
- 3 כפות שמן קנולה.
- לקישוט- לא חובה:
- כ-3 בצלים ירוקים, פרוסים.
- מעט כוסברה קצוצה.
- בקערה מערבבים טוב את כל מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את רצועות העוף. מערבבים היטב. שימו לב כי כל רצועות העוף התכסו בתערובת משני הצדדים.
- משחילים את רצועות העוף לשיפודים. אפשר גם להניח את רצועות העוף ללא שיפוד.
- מבשלים על מחבת פסים או גריל בגינה כ-20-25 דקות או עד שהעוף מקבל קצת צבע ומוכן. דואגים כי העוף יתבשל בכל צדדיו. היזהרו לא לבשל יותר מידי. עוף מתייבש בקלות.
- מניחים על צלחת הגשה ומקשטים במעט בצל ירוק וכוסברה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 16/06/2020