טארטלטים קטנים הם רעיון מקסים. כך שיהיה לכל סועד פאי אישי ומאפשר אין סוף אפשרויות מילוי. לפניכם מתכון להכנת 4 טארטלטים או פאים בקוטר כ-10-14 ס"מ. כדי להכין קלתית מוצלחת צריך מתכון מוצלח. זהו מתכון קל מאוד המכיל מספר קטן של מרכיבים שאפשר להכין ולשמור את הבצק או הקלתית במקפיא לשעת הצורך.
כלים:
- 4 תבניות קטנות לפאי, קוטר 4 אינץ/ 10-14 ס"מ.
- מיקסר + וו גיטרה/ מעבד מזון.
- 4 ניירות אפייה + שעועית.
- משקל מטבח- לא חובה.
מרכיבים:
- 2+2/3 כוסות קמח+ למשטח העבודה.
- ¾ כפית מלח.
- 284 גרם חמאה קרה, פרוסה דק / לפרווה מחמאה או מרגרינה.
- 5 כפות של מים קרים מאוד.
הוראות הכנה:
- במיקסר ערבבו יחד את הקמח, החמאה והמלח. אין לערבב יתר על המידה. ערבבו עד שיווצרו פירורים.
- תוך כדי ערבוב מזגו לאט את המים. ערבבו עד שיווצר בצק.
- חלקו לפי העין או לפי משקל את הבצק ל4 חלקים. קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק. הבצק צריך להיות כ-2-3 ס"מ גדול יותר מגודל התבנית.
- העבירו את הבצק לתבנית ולחצו לדפנות. לחצו עם האצבעות בבסיס ובדפנות.
- אם במתכון יש לאפות את הפאי לפני המילוי (התאימו להוראות המתכון) מניחים נייר אפיה על הפאי ועליו שעועית או חומוס.
- אפו על 180 מעלות צ. כ- 15-20 דקות. או עד שהקלתית מזהיבה. אפו יחד את 4 הקלתיות. חכו עד קירור מוחלט לפני שאתם מרימים את נייר האפייה עם השעועית. המשיכו לפי הוראות המתכון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/06/2020
עוד מתכונים שיעניינו אותך !