מתכון פשטידת ארטישוק בקרם שמנת מושלם | יס-שף

פשטידת ארטישוק בקרם שמנת מושלם

מאפים | פשטידה | חלבי  
דירוג  

פשטידת תחתיות ארטישוק מהממת בקרם שמנת חלומי. עם גבינת קממבר, עם גבינת קשקבל. פשטידה מלאה בטעמים נפלאים. פשטידת ארטישוק קלה להכנה. טעימה וחגיגית.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פשטידה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ. 
  • סיר.
  • מחבת.
  • מעבד מזון.

מרכיבים:
  • כ- 8-10 לבבות ארטישוק. מופשרות עד שהם לגמרי בטמפרטורת החדר. חתוכות לרבעים.
  • 50 גרם חמאה.
  • מלח, פלפל שחור טחון - לפי הטעם.
  • 200 גרם גבינת קממבר, פרוסה לקוביות.
  • 1/2 כוס עירית קצוצה.
  • לקרם שמנת:
  • 80 גרם חמאה.
  • 2 כפות קמח.
  • 1 כוס חלב.
  • 1 מיכל שמנת מתוקה.
  • מלח, פלפל שחור טחון - לפי הטעם.
  • אגוז מוסקט מגורר.
  • 2 ביצים טרופות.
  • 100 גרם גבינת קשקבל.
הוראות הכנה:
  1. חממו תנור ל -180 מעלות צ.
  2. ממיסים חמאה ומזהיבים קלות את רבעי הארטישוק. מורידים מהאש. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים מפזרים גבינת קממבר ועירית ומערבבים.
  3. מכינים את הקרם שמנת: בסיר ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ובוחשים. מורידים מהאש ומוסיפים את החלב והשמנת . במזיגה. תוך כדי ערבוב.
  4. מחזירים לכיריים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
  5. מורידים את הסיר מהאש. מתבלים ומערבבים טוב. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה ותוך כדי בחישה.
  6. מעבירים את תכולת המחבת לתבנית האפייה. מסדרים יפה את הארטישוק בתבנית. מוזגים את תכולת הסיר.
  7. זורים מעל גבינת קשקבל ואם רוצים גם מעט טימין. מכניסים לתנור. אופים 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מגישים חם.

* אם רוצים, אפשר לאחר שהארטישוקים רכים לרסק אותם במעבד מזון.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 28/07/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'