פשטידה מלאה קישואים טריים, מלאה גבינה מגוררת. ללא בצק קלתית, קלה להכנה, מהירת הכנה וטעימה מאוד. מלאה טעמים של עשבי תיבול טריים. הכי מתכונים לשבועות.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פשטידה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 2-3
- תבנית קוטר 24 ס"מ,
- מחבת.
- קערה בינונית.
- מטרפה.
- מלקחיים- לא חובה.
- רשת קירור.
- חותך ירקות גלים - לא חובה.
- למלית:
- 3 ביצים M או 2 L, טרופות.
- 3 כפות קמח לכל מטרה.
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
- 4 שיני שום, כתושות.
- 1/3 כוס חלב.
- 1/2 כפית רוזמרין + 1 כפית טימין
- מלח, פלפל שחור טחון- לפי הטעם.
- כף רסק עגבניות.
- לעיטור וטעם:
- כ-חופן נדיב מגבינה גרנה פדנו, מגוררת
- מעט טימין ורוזמרין.
- להזהבת הזוקיני:
- כ-50 גרם חמאה.
- כ-4 כפות שמן זית או קנולה.
- כ- 4 זוקני/קישואים בינונים, עם הקליפה, פרוסים.
- מלח, פלפל שחור טחון- לפי הטעם.
- 2 שיני שום כתושות.
- נחמם תנור ל-180 מעלות צ.
- בקערה נערבב טוב יחד את כל מרכיבי המלית. נשים בצד.
- על המחבת נמיס את החמאה עם השמן. נזהיב את הזוקיני משני צדדיו ולאחר מכן נוסיף מלח, פלפל שחור ושום ונערבב טוב יחד.
- נעביר, אפשר להעזר במלקחיים, את הזוקיני הפרוס לתבנית ונסדר בשיכבה אחידה.
- יוצקים את המלית על הזוקיני בתבנית. מפזרים על המלית את הגבינה הקשה המגוררת וכן מפזרים מעט טימין ורוזמרין.
- אופים בתנור כ-50 דקות או עד שהמלית מתיצבת. מעבירים לרשת קירור לכ-10 דקות ומגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/08/2020