בננה מטוגנת בציפוי פריך עם פירורי לחם
בננות מטוגנות וטעימות עטופות בפירורי לחם. כל פרוסת בננה מעוטרת במעט סוכר חום ושמנת חמוצה. יכול להגיע כקינוח לאחר הארוחה או כתוספת בארוחה. מתכון מגבון שבמרכז אפריקה.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 11-12
- מחבת לטיגון.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- כף מסננת לטיגון.
- 2 קערות בינוניות.
- 2 כפות מיץ תפוזים או מיץ לימון.
- 1 ביצה.
- כ- 1 כוס פירורי לחם.
- כ-6 בננות.
- כ-1 כוס שמנת חמוצה.
- 1/2 כוס סוכר חום/דמררה.
- כ-1/2 כוס שמן לטיגון.
- פרסו כל בננה ל-3 חלקים. בקערה ערבבו יחד את מיץ התפוז/לימון והביצה.
- הכניסו את פרוסות הבננה לקערה. וכסו את הבננה מכל צידיה. לאחר מכן העבירו לקערת פירורי הלחם וכסו את הבננה בפירורי הלחם.
- חממו תנור ל-180 מעלות צ.
- במחבת, עם שמן חם, טגנו את הבננות משני הצדדים. כך שיקבלו השחמה. העבירו לתבנית האפייה שעליה נייר אפייה.
- אפו כ-5 דקות.
- להגשה: הניחו לצד או על הבננה כף השמנת החמוצה ופזרו סוכר חום
- לפרווה: הימנעו מהוספת השמנת.
- אפשר להחליף את פירורי הלחם בקוקוס טחון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 28/08/2020