בצק שקדים, קמח שקדים או בשמו המודרני מרציפן , הוא בצק המורכב מאבקת סוכר ושקדים טחונים. ולכן הכי כדאי: DIY. בצק משכונת הביוקר. משמש להכנת ממתקים, ציפויי עוגות ועוד.. אז קדימה לעבודה
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: שונות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 3 שעות
מספר סועדים: 12+
- קערה גדולה/ מיקסר וו גיטרה + קערה ממש גדולה
- כף.
- יוצא חצי קילו מרציפן.
- 300 גרם שקדים טחונים.
- 250 גרם אבקת סוכר, מנופה.
- 2 חלבון ביצה.
- 1.5 כפית תמצית שקדים.
- ערבב בקערה את השקדים הטחונים והסוכר.
- הוסף את החלבון ואת תמצית השקדים.
- לערבב טוב. אבל לא יותר מידי כי זה יהפוך שומני מאוד.
- מוצאים מהקערה. לשים לעיגול. עוטפים בנייר נצמד.
- מכניסים למקרר להתייצבות. מינימום שעתיים.
- לאחר כשעתיים המרציפן מוכן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/02/2018