המתכון האיטלקי שנאכל בלי סוף בישראל, יש לנו כבר עשרות שנות בולונז. הנה הגרסה הישראלית. מנה נהדרת. פשוטה להכנה. מושלם כמנה בפני עצמה וכתוספת - בישול בגז או בתנור
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: בשר טחון
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
- קערה.
 - סיר כ- 22 ס"מ עם מכסה.
 - שתי כפות עץ - לערבוב.
 - כלי להגשה.
 - לבישול בתנור: סיר שמתאים לתנור עם מכסה.
 - מגימיקס.
 
- 2 חבילות 500 גרם אטריות פפדלו/ ספגטי.
 - 1 קילו בשר בקר טחון- לכו לפי מבצעים בסופר.
 - 2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות.
 - קצת שמן קנולה.
 - 3 גזרים חתוכים לקוביות .
 - 2-3 עלי סלרי חתוכים לקוביות.
 - 4 שיני שום קצוצות או מעוכות.
 - 1 קילו עגבניות שריסקתם במיקסר או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
 - 5 כפות רסק עגבניות.
 - 400 מ"ל ציר עוף/ מרק עוף/ מים.
 - 5 כפות טימין טרי.
 - כף מלח.
 - חצי כפית פלפל שחור.
 - 2-3 עלי דפנה.
 - אופציה: שמנת צימחית.
 - אופציה: כפית סוכר.
 
- בקערה שמים את הבשר הטחון מטבלים במלח ופלפל, לפי הטעם ,את הבשר מערבבים טוב - שמים בצד.
 - בסיר עם שמן קנולה שיכסה את כל התחתית - מטגנים על אש בינונית את הבצל , סלרי והגזר. כ- 10 דקות. תוך כדי ערבוב כדי למנוע הדבקות לסיר
 - מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים יחד עד שהוא משנה את צבעו לגוון חום יפה. בדר"כ הבשר נוטה להדבק כך שכדאי לערבב עם שתי כפות עץ.
 - הוסיפו את שיני השום- לחיזוק הטעם
 - מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים- מערבבים טוב.
 - מוסיפים ציר עוף
 - מוסיפים את הטימין.
 - מוסיפים עלי דפנה
 - ומערבבים.
 - מבשלים שעה עם מכסה על אש נמוכה. לאחר שעה מוסיפים את השמנת הצמחית ובשלים עוד שעה . ללא מכסה. אופציה נוספת: לאחר שלב 9 - שמים מכסה לסיר. מכניסים את הסיר לתנור על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה.
 - לאחר שעה מוציאים את הסיר לכיריים - מוסיפים את השמנת הצמחית מערבבים טוב. מחזירים לתנור לעוד שעה ללא מכסה זאת כדי שתצא תערובת סמיכה. על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה
 - אופציה לא כשרה: גרדו פרמזן מעל.
 
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/02/2018