מתכון לעוגת קרנסקאקה (Kransekake) קרנסקאקה היא עוגה סקנדינבית שהם מכינים לחג המולד ולחתונות. אז תבינו כמה היא מהממת. לקחנו את המתכון, הורדנו בשכבות. שינינו צורה. הטעם נשאר.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 5 שעות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית עגולה 26 ס"מ- ללא שימוש ברינג רק בבסיס.
- מיקסר עם קערה גדולה עם וו גיטרה/ קערה גדולה מיקסר עם וו הקצפה.
- סכין חד
- קערה
- שקית זילוף
- 1 צנטר של עיגול מס. 3
- מרית, עדיף מסיליקון
- הכמות יוצרת בצק במשקל כ- 1000 ק"ג.
- תבנית 26 משתמשים בכ- 700 גר. קוטר הנקניק כ1 ס"מ. אפשר לקנות גם תבניות מיוחדות לכך. באיביי.
- 500 גרם שקדים טחונים. מנופים. (חמש כוסות)
- 500 גרם אבקת סוכר, מנופה.
- 4 חלבונים (הלבן) של ביצה.
- 1 כפית תמצית שקדים.
- שמן קנולה, לשימון התבנית+סולת, לפזר על התבנית +קמח רגיל/אבקת סוכר, לפזר על משטח העבודה
- שופכים את שקדים הטחונים ואת הסוכר למיקסר לקערה גדולה. מוסיפים את חלבוני הביצה ואת תמצית השקדים ומערבבים . מכסים את הקערה עם נילון נצמד ומניחים במקרר למשך מינימום שעתיים, רצוי ועדיף כל הלילה. **למי שאין תבנית מיקסר גדולה. יקח קערה גדולה וילוש ביד. קל מאוד ומתחבר בקלות. (השתדלו לא לאכול את כל מה שנדבק ביד....) לעטוף בנילון נצמד ולמקרר למשך מינימום שעתיים, רצוי ועדיף כל הלילה.
- למחרת/ כעבור שעתיים : מוצאים את הבצק מהמקרר. מורידים את הרינג מהתבנית אפייה- שמים בצד- לא נזדקק לו הפעם.
- נשארים עם הבסיס. משמנים את בסיס תבנית האפייה. שמים עליה נייר אפייה ומשמנים גם אותו. מפזרים עליו הרבה סולת. חלק נדבק אבל מה שלא נדבק להסיר (אפשר להפוך את התבנית ולנער את עודף סולת).
- מחממים את התנור ל - 200°C
- לוקחים מהבצק המרציפני עיגול ויוצרים ממנו נקניק/גליל ארוך כמה שניתן. הגליל צריך להקיף את המעגל הראשון של התבנית.
- **אבל לא להלחץ אפשר לעשות גלילים קטנים ולחבר ביניהם למעגל שלם. קוטמים בסכין חד את שתי הקצוות של הגליל ומתחילים להרכיב את המעגל הראשון. כל פיסה בעובי של אצבע בערך. 1 ס"מ פחות או יותר. שמים בתבנית. ויוצרים את הגליל הבא.
- **לסקנדינבים יש מכונה , כמו מכונת בשר, היוצרת את הגלילים. למי שיש יכול להשתמש. אבל לנו אין. 5. יווצרו לכם 8 עיגולים. מכניסים לתנור.
- 6. אופים במשך 10-15 דקות, עד לחום זהוב. *אל תשכחו שבכל תנור זה אחרת. 8. מעבירים עם התבנית לרשת קירור עד לקירור מוחלט. לאחר מכן, עם מרית, מפרידים את העוגה מבסיס התבנית. מורידים בזהירות את נייר האפייה ומניחים על משטח/תחתית לעוגה.
- אפשר לקשט ברויאל איסינג או לפזר אבקת אפייהץ
*מהחלמון תכינו קרם בורלה מהמם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/03/2018