מתכון עוגיות שקדים וקפה ממשפחת המקרון

עוגיות שקדים וקפה ממשפחת המקרון

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגיות קלות להכנה עם טעם נפלא של שקדים. אל תדאגו מתוספת הקפה. הוא משלים את המתיקות ויוצר ארומה טעימה . מושלם גם לפסח. תשאלו את יהודי איטליה

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  פרווה

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • נייר אפייה
  • מגש אפייה 
  • שקית זילוף.
  • צנטר כוכב או כל צנטר אחר שנראה לכם מתאים
  • מיקסר עם וו גיטרה / קערה
  • כוס
  • מרית

מרכיבים:
  • ½1 כוסות שקדים טחונים- מנופים
  • ¾ כוס סוכר רגיל
  • 2 כפיות נס קפה
  • 1 כף מים חמים
  • 2 חלבונים (הלבן) של ביצה. לערבב אותם יחד.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. מערבבים במיקסר את השקדים והסוכר.
  3. בכוס עם מים חמים ממיסים את אבקת הקפה מערבבים טוב עד שאין גושים כלל.
  4. מוסיפים את הקפה לתערובת במיקסר.
  5. על מהירות איטית מוסיפים את החלבונים. מעט בכל פעם. עד שהתערובת אחידה.
  6. מוזגים את התערובת לשקית זלוף ויוצרים ממנה עוגיות פרחים על נייר האפייה. או כל צורה אחרת שתבחרו. בגודל של 2 ס"מ בערך או בכל גודל שתרצו.
  7. בשלב הזה אם רוצים אפשר לקשט בפיסטוק את העוגיה, או בשקד, אגוזים קצוצים, לפזר שקד טחון מעל. העוגיות האלה באמת מאפשרות להכין מגוון של סוגי קישוטים וצורות.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15-20 דקות או עד שהעוגות מתחילות להשחים ולהיות מוצקות. הקושי: אם תאפו יותר מידי הם יהפכו קשות, יבשות ולא טעימות. אל תפחדו להוציאם מהתנור - הם ימשיכו להתקשות גם בזמן הקירור.
  9. הוציאו המגש מהתנור תנו להם לנוח כחצי שעה בטמ' החדר. העבירו אותם למשטח קירור. העזרו במרית.
  10. אפשר לשמור שבוע בכלי סגור.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 02/04/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'