מתכון עוגת גבינת ריקוטה ולימון

עוגת גבינת ריקוטה ולימון

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

שהתייעצתי עם אמא שלי איזה עוגת גבינה להכין. היא אמרה לי שאין לי מה להתלבט, שיש הרי את העוגת גבינה שאני הכי הכי אוהבת. יש בה קמח שקדים, ריח לימון מרענן וכמובן גבינה. כל זה מתאחד יחד לטעם מעולה והכי חשוב- קלה להכנה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  גבינה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית עגולה קפיצית 24 ס"מ משומנת.
  • מיקסר וו הקצפה + 2 קערות.
  • קערה.
  • מסננת.

מרכיבים:
  • לתבנית: יש לשמן תבנית בחמאה, על החמאה לפזר מעט סוכר.
  • 250 גרם שקדים טחונים.
  • קליפה מגוררת משני לימונים.
  • 200 גרם חמאה,רכה.
  • 2 כוסות סוכר לבן.
  • 6 ביצים מופרדות M.
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט.
  • 3 כפות קורנפלור.
  • 350 גרם גבינת ריקוטה- לערבב בקערה עד שיהיה מרקם חלק.
  • חצי כפית תמצית לימון - לא חובה

הוראות הכנה:
  1. במיקסר שמים את החמאה הרכה והסוכר וערבבים כ 10 דקות על מהירות גבוה.
  2. תוך כדי פעילות המכשיר מוסיפים את השקדים. עד איחוד.
  3. מוסיפים את החלמונים (הצהוב) אחד אחד. עד איחוד.
  4. מוסיפים את הגרדת לימון, מיץ לימון תמצית ואת הקורנפלור מערבבים היטב.
  5. מוסיפים לתערובת את גבינת הריקוטה ומערבבים היטב, עד שיש תערובת חלקה.
  6. מחממים תנור ל 170 מ"צ טורבו.
  7. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים עם לקקן לתערובת. עד איחוד.
  8. יוצקים את המלית לתבנית.
  9. אופים כ- 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה ועד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
  10. הוציאו לצינון. תנו לעוגה להתקרר שעה בתבנית והוציאו אותה רק לאחר מכן עד צינון מוחלט.
  11. ניתן לפזר מעל העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה או שקדים לבנים חצויים.
  12. **טיפ: רוצים לפזר על העוגה אבקת סוכר הרבה לפני ההגשה? הוסיפו ל 50 גרם אבקת סוכר – כף של קמח תפ"א. כדי שלא כל אבקת הסוכר תספג בעוגה ותעלם או רכשו אבקת סוכר שאינה נספגת. בחנויות האפייה.


 נוצר על ידי: ברכהמועלם 

בתאריך: 22/04/2018

     
תגובות והערות: (1)
מיקי
07/05/2018
 מיקי
5/5

תודה על המתכון. הכנתי אותה כבר מספר פעמים.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'