פרפה קיווי קפוא
מסוג הקינוחים שכולם יבקשו את המתכון. קל להכנה וטעים טעים. הכנה יום לפני האירוח.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 12+
15-20 מנות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן הקפאה : 7 שעות
*****
15-20 תבניות רמקין / קעריות לקינוח/ תבנית מלבנית גדולה
מיקסר + וו הקצפה ושלוש קעריות (כמובן שאפשר גם לנקות ולהשתמש באחת)
מגימקס להב סכין/ בלנדר
לקקן
מצקת
- 4 ביצים מופרדות.
- 1 כוס סוכר לבן- מופרד לחצי כוס וחצי כוס.
- 5 קיווי גדולים ורכים.
- 2 קיווי מוצקים לקישוט.
- 1 מיכל שמנת מתוקה - לפרווה צמחית.
- מקציפים את החלמונים (הצהוב) עם חצי כוס מהסוכר על מהירות גבוה לקבלת קציפה תפוחה. שמים בצד.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. תוך כדי ערבוב מוסיפים את חצי כוס הסוכר.
- טוחנים במעבד מזון את הקיווי.
- עם לקקן מקפלים לקציפת החלמונים.
- מוסיפים בתנועת קיפול את קערת החלבונים לקערת החלמונים. מערבבים טוב.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת. עד לקצפת יציבה.
- מקפלים לתערובת. מערבבים טוב.
- מוזגים בעזרת מצקת לכלי הקינוח**.
- מעבירים למקפיא ל 7 שעות או יותר.
- הצעה להגשה: מוציאים מהמקפיא. שמים קצפת ועליה 1-2 פרוסות קיווי.
- **אופצית הגשה נוספת: לסעיף 7: ניתן להשטיח את התערובת בתבנית מלבנית ולשים במקפיא. לאחר 7 שעות לחתוך לריבועים לקשט ולהגיש
נוצר על ידי: אפרתשם-טוב בתאריך: 22/04/2018