מתכון מוס לימון עם ג'לי לימון

מוס לימון עם ג'לי לימון

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

מוס לימון עם ג'לי לימון קינוח מתוק וטעים. אפשר לקשט עם קצפת ועלי נענע ופלח לימון רענן, או כל רעיון אחר. קל להכנה ומקסים.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  מוס

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה/ לפרווה - שמנת צמחית - 250 מ"ל
  • 2.5 כפות אינסטנט פודינג בטעם לימון/וניל
  • 3 חלבונים (הלבן של הביצה ) M או 2 חלבונים XL *
  • 120 ג' סוכר לבן (3 כפות) או אבקת סוכר
  • 1 ג'לי מהיר הכנה בטעם לימון (85 גרם)
  • מעט קליפת לימון מגוררת.
  • 1/2 כפית תמצית לימון - לא חובה.
  • קישוט: לא חובה - קצפת ,סוכריות קישוט צהובות, עלי נענע, פלח לימון

הוראות הכנה:
  1. להקציף שמנת עם סוכר ואינסטנט פודינג וניל -לקצפת יציבה- - אם רוצים- אפשר להוסיף גם כף סוכריות צהובות לקישוט ותמצית לימון.
  2. להקציף בנפרד חלבונים לקצף יציב.
  3. להוסיף עם הלקקן בתנועת קיפול את החלבונים לקצפת. לערבב טוב.
  4. להוסיף מעט גרד של קליפת לימון.
  5. לחלק לתבניות אישיים, (עם כף או מזלף) למלא עד החצי גובה. להכניס למקפיא לשעה מינימום.
  6. לאחר שעה, הכינו את הג'לי לפי ההוראות על האריזה. לאחר מכן, לצקת בעזרת כף את הג'לי על שכבת המוס הקפואה.
  7. להעביר למקרר- לפחות שעה.
  8. להגשה: לשים מעט קצפת - שלא ישתלט על הטעם >לפזר סוכריות לקישוט בצבע צהוב > ולעטר בעלי נענע ו/או פלח לימון דק.
  9. אפשר גם ההפך- להכין את הג'לי >למזוג לתבנית> להכניס למקרר לשעה >לאחר מכן להוסיף את המוס >להעביר למקרר לפחות לשעתיים >לקשט ולהגיש.
  10. יכול לשמור גם שבוע במקרר ואפילו המוס משתבח עם הזמן. קינוח שניתן להכין מראש. שימו אותם במקרר קרוב לקיר. לא מאמינים? תנסו.

 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 14/05/2018

     
תגובות והערות: (1)
אוסנת
08/01/2020
5/5

נשמע נהדר אך קחי בחשבון שביצים נאות אסור לאכול אחרי 3 ימים במקרר ושבועיים במקפיא


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'