פאי מתוק. הירק הזה כל כך פופולארי באפיית פאי שבחו"ל קוראים לו "צמח הפאי". בארץ הריבס לא מוכר. אבל בתוכניות הבישול מאוסטרליה ובריטניה הוא מופיע שוב ושוב ושוב, לכן מעורר חשק לנסות. אתם בשוק . בסופר. והנה לפתע מצאתם אותו- קחו- כי אין בנמצא באופן קבוע.
לפניכם מתכון קינוח נפלא. פאי מתוק וטעים . אינו מצריך קניה מרובה של עלי ריבס, גבעול אחד מספיק.
יש לו טעם חמצמץ שמתאזן באפייה. אפשר לשים עליו או לידו כדור גלידה ולקשט בסירופ.
הכנת הבצק: במעבד מזון בפולסים קצרים, מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה.
כאשר נוצרים פירורים אחידים מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד כמה שניות עד שמתקבל כדור בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות
מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות טורבו, משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ שמים נייר אפייה ומרססים גם אותו.
מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק. מעבירים לתבנית או לתבניות. עם מזלג יוצרים חורים בבצק , לכל אורכו ורוחבו.
אופים את הבצק למשך 10 דקות או עד שהדפנות שלו מזהיבות מעט. מוצאים מהתנור לקררו בטמפרטורת החדר.
לאחר שהתבנית התקררה מחממים תנור ל-160-170 מעלות טורבו
הכנת המלית: חצי גבעול קוצצים לפרוסות ברוחב חצי סנטימטר או פחות וכל פרוסה לחצי . חצי גבעול שני פורסים ושמים בצד לקישוט.
במיקסר מערבבים הקמח הסוכר והביצה עד שיש מרקם קרמי.
מוסיפים את הריבס ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית עם כף ומשטחים. מקשטים.
מכסים את התבנית בנייר אלומניום ואופים במשך שעה. בתבנית אישית, אם רוצים, אין צורך לעטוף כל תבנית בנפרד. שימו הכל על תבנית אפייה וכסו את התבנית בנייר אלומניום.
10. לאחר שעה, מורידים את הכיסוי ואופים עשר דקות נוספות ללא טורבו. לאחר מכן, מוציאים לרשת קירור או להגישה ולפזר מעל אבקת סוכר.
אפשר להגיש קר או חם.
להגשה קרה: לשמור במקרר. להוציא לטמפרטורת החדר חצי שעה לפני ההגשה.
להגשה חמה: להוציא מהמקרר, לחמם בתנור רבע שעה בערך על 150 מעלות טורבו. מגש עליון.