מתכון עוגת בננה ואגוזים | יס-שף

עוגת בננה ואגוזים

עוגות | פירות | חלבי  
דירוג  

עוגה בחושה קלה להכנה , לחה וטעימה וגם תענה לכם על השאלה: מה לעשות עם הבננות שהשחירו.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית אינגליש קייק / תבנית  בבקה 23 ס"מ (קוגלהוף)- אלו עם החור באמצע.
  • מיקסר + וו גיטרה / קערה גדולה ומטרפה.
  • לקקן.

מרכיבים:
  • 200 גרם חמאה רכה/ לפרווה מחמאה או מרגרינה - רכה.
  • 1.5 כוסות סוכר חום דמררה.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 2 ביצים M.
  • 3 בננות בשלות שקליפתן השחירה מאוד (כ- 300 גרם).
  • 2 כוסות קמח רגיל או לעוגות - מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1 כף דבש - לא חובה.
  • 1 כוס אגוזים שבורים . על פי בחירתכם: לוז או/ו פקאן או/ו מלך .
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. במיקסר מערבבים יחד , על מהירות בינונית, חמאה וסוכר - כ5 דקות ללא התערבות. התערבות הופכת למרקם קרמי.
  3. מוספים ביצה אחת. מערבבים לאיחוד. מוסיפים את השניה ומערבבים עד איחוד.
  4. מוסיפים את הדבש ואת הבננות ,מעבדים מעט.
  5. על מהירות נמוכה מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומעבדים מעט לתערובת אחידה.
  6. מוסיפים את האגוזים ותמצית הוניל ומערבבים מעט . עד שאתם רואים שהאגוזים התפזרו בבלילה.
  7. מעבירים לתבנית משומנת. מישרים עם לקקן.
  8. אופים כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי.
  9. מצננים בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'