עוגה בחושה קלה להכנה , לחה וטעימה וגם תענה לכם על השאלה: מה לעשות עם הבננות שהשחירו.
כלים:
- תבנית אינגליש קייק / תבנית בבקה 23 ס"מ (קוגלהוף)- אלו עם החור באמצע.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה גדולה ומטרפה.
- לקקן.
מרכיבים:
- 200 גרם חמאה רכה/ לפרווה מחמאה או מרגרינה - רכה.
- 1.5 כוסות סוכר חום דמררה.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 2 ביצים M.
- 3 בננות בשלות שקליפתן השחירה מאוד (כ- 300 גרם).
- 2 כוסות קמח רגיל או לעוגות - מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1 כף דבש - לא חובה.
- 1 כוס אגוזים שבורים . על פי בחירתכם: לוז או/ו פקאן או/ו מלך .
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- במיקסר מערבבים יחד , על מהירות בינונית, חמאה וסוכר - כ5 דקות ללא התערבות. התערבות הופכת למרקם קרמי.
- מוספים ביצה אחת. מערבבים לאיחוד. מוסיפים את השניה ומערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את הדבש ואת הבננות ,מעבדים מעט.
- על מהירות נמוכה מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומעבדים מעט לתערובת אחידה.
- מוסיפים את האגוזים ותמצית הוניל ומערבבים מעט . עד שאתם רואים שהאגוזים התפזרו בבלילה.
- מעבירים לתבנית משומנת. מישרים עם לקקן.
- אופים כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי.
- מצננים בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/07/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !