עוגת אגוזים משגעת, גבוהה ועם מרקם קליל ואוורירי המלא גם באגוזי מלך,
כלים:
- תבנית קפיץ קוטר 22 גובה 10 ס"מ - תבנית עוגה גבוה- *במתכון זה העוגה יכולה להיות גם ללא בסיס. במידה והינכם מכינים ללא בסיס אין צורך לשמן את התבנית.
- נייר אפייה.
- מיקסר וו הקצפה + 2 קערות.
- לקקן.
- כף.
- רשת קירור.
מרכיבים:
- *אפשר להכין את העוגה גם ללא בסיס.
- בסיס בצק פריך:
- ½1 כוסות קמח + מנופה
- ½כוס סוכר. 150 גרם חמאה קרה/לפרווה מרגרינה
- 1 ביצה M.
- 2 כפות שמנת מתוקה קרה/ לפרווה - מים
- עוגה:
- 7 ביצים L - מופרדות.
- 1/3 כוס קורנפלור
- 3/4 כוס קמח לכל מטרה - מנופה
- 1 כוס אגוזים טחונים לגרגירים קטנים אבל לא מרקם חול ים.
- 1 כוס סוכר לבן
- 2 כפות שמן קנולה.
- 2 כפות מים או חלב.
- מיץ לימון מ 1 לימון.
- 1/2 כפית גרידת לימון.
- מעט קרם טרטר- לא חובה.
הוראות הכנה:
- משמנים את בסיס העוגה ושמים עליו נייר אפייה בקוטר התבנית. משמנים נייר אפייה..
- את הבסיס מכניסים למקפיא/מקרר עד סעיף 11 - לא חובה.
- כשעה לפני תחילת העבודה נעביר את הביצים מהמקרר לטמפרטורת החדר.
- נחמם תנור ל -180 מ"צ.
- במיקסר עם וו הקצפה נקציף את החלמונים (הצהוב של הביצה) על מהירות בינונית ונוסיף בהדרגה חצי מכמות הסוכר. נוסיף כף בכל פעם ונקציף מעט.
- נוסיף את השמן ואת המים. התערובת תהיה סמיכה
- נוסיף את הלימון ואת קליפת הלימון ונקציף מעט. נשים בצד.
- בקערה נפרדת נקציף את החלבונים במהירות גבוה עם מעט קרם טרטר נוסיף אליהם בהדרגה את חצי הסוכר הנותר. נוסיף כף בכל פעם ונערבב עד שיהיה קצף אורירי ומבריק.
- בכף/לקקן נעביר את החלמונים לקערת החלבונים ונערבב בתנועות קיפול לאחר כל כף. בעדינות כדי שישמור על ניפחו.
- נוסיף את תערובת הקמח ואת האגוזים ונערבב ידנית בתנועות קיפול רחבות.
- צקו את התבנית על הבסיס. ישרו מעט עם הלקקן.
- הנמיכו חום ל- 160-170 מ"צ .
- הכניסו לתנור לכשעה.
- הוציאו מהתנור וצננו על רשת קירור. לאחר קירור מוחלט שחררו מהתבנית.
- לפני ההגשה אפשר לקשט את העוגה בפסי סירופ שוקולד.
- לשמור בפעמון במקרר.
- *אפשר להחליף את הבסיס, לבסיס עשוי מפירורי ביסקוויטים או עוגיות. למתכון לחצו כאן.
- כמו כן ניתן להוסיף גם סירופ סוכר. מתכון להנחיות לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/07/2018