מתכון עוגת ספוג בסיסית

עוגת ספוג בסיסית

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגה טעימה מאוד. קלה להכנה. נוחה לעיצוב לימי הולדת, אירועים וכו' וכמובן סתם כי רוצים עוגה טעימה בבית.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ספוג

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית עגולה שקוטרה 22-24 ס"מ. כמו כן, גם תבניות עמוקות מעוצבות מתאימות למשל: NORDIC WARE HEART CAKE PAN- משומנת ומקומחת מעט.
  • העוגה גבוה במיוחד בגלל שיטת ההכנה שלה שמוסיפה נפח ואוויר.
  • מיקסר + וו הקצפה + 2 קערות
  • לקקן  /  כף  גדולה

מרכיבים:
  • 6 ביצים L - בטמפרטורת החדר. מופרדות.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת.
  • 1 כף מיץ לימון סחוט.
  • 2 כפות מים.
  • 1 כפית תמצית וניל -או כל תמצית אחרת שמתחשק לכם.
  • 1 כוס קמח לכל מטרה - מנופה.
  • רבע כפית שטוחה מלח.
  • 1/2 כפית שטוחה אבקת אפייה.

הוראות הכנה:
  1. שמנו את התבנית בספרי קנולה ופזרו קמח. הפכו תבנית , טפחו קלות כדי שכל שאריות הקמח שלא נידבקו יפרדו מהתבנית.
  2. חממו תנור ל 180 מ"צ טורבו.
  3. במיקסר הקציפו את החלמונים הוסיפו בהדרגה חצי כוס סוכר. לאחר מכן הוסיפו את המיץ לימון והלימון המגורר. מים ותמצית וניל.
  4. הקציפו על מהירות בינונית עד שהתערובת תהיה אורירית. הזהרו מהקצפת יתר.
  5. סגרו מיקסר, הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה. ועם לקקן קפלו את הקמח לתוך הבלילה עד שהוא יתמזג באופן מושלם.
  6. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים עם מעט מלח, לאחר שיש קצף רך הוסיפו את החצי השני של הסוכר בכמויות קטנות בכל פעם וערבבו.
  7. העבירו רבע מהכמות לתערבות החלמונים בעזרת לקקן או כף וערבבו בתנועות גדולות ורחבות. לא בבחישה.
  8. העבירו כך את כל כמות החלמונים.
  9. שהתערובת נראת אחידה צקו אותה לתבנית. ישרו עם לקקן. והכניסו לתנור ל 45 דקות או שקיסם יוצא יבש.
  10. העבירו לרשת קירור.
  11. לאחר הצינון להפריד את העוגה מהתבנית.
  12. אם רוצים ניתן לצפות בקרם או באבקת סוכר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 20/08/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'