הכנת פיצה בבית. לא מסובך בכלל. לפניכם מתכון לפיצה ביתית, קלה להכנה.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: גבינות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 3-4
- קערה בינונית.
- מיקסר וו גיטרה.
- כף ערבוב.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- מערוך.
- מזלג.
- סכין חדה / גלגלת לפיצה.
- בצק:
- קילו קמח.
- 3 כפות מלח שולחן.
- 1 כפית שמרים.
- 20 גרם שמן קנולה.
- 580 מ"ל מים.
- לרוטב:
- 200 גר' עגבניות, עדיף רכות, מרוסקות.
- 1/2 כפית מלח.
- 1/8 כפית אורגנו יבש
- 2 שיני שום כתושות.
- 1 כף שמן קנולה/זית.
- גבינה צהובה מגוררת- כ- 200 גרם.
- כל תוספת שאתם אוהבים: אנשובי, פטריות. תירס, בצל, גבינת מוצרלה, פלפל וכדומה.
- מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם המלח ובקערית קטנה את המים עם השמרים.
- שופכים לקערת המיקסר את המים עם השמרים ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
- מוסיפים לאט ובהדרגה את השמן וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות. מעבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד 7 דקות.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים כדור. עוטפים את הכדור בניילון נצמד, מעבירים למקרר ל-6 שעות.
- לרוטב:
- מחממים תנור ל 230 מ"צ טורבו. בקערה, מערבבים יחד את כל המרכיבים של הרוטב.
- מרדדים את הבצק בצורה עגולה על משטח מעט מקומח לקוטר של כ- 30 ס"מ. ניתן להעזר עם הידיים. מרדדים לבצק דק. אם לא יוצא עיגול מושלם ברידוד, לא נורא. אבל, אפשר לקחת צלחת ועם סכין לעבור בקוטר הבצק. עם מזלג נותנים מעט דקירות בבצק.
- בעזרת כף שופכים את רוטב עגבניות שבקערה על הבצק תוך השארת שוליים ללא רוטב. מפזרים את התוספות.
- מכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהפיצה מוכנה.
- מוציאים מהתנור, פורסים למשולשים עם סכין חדה או בזהירות עם סכין גלגלת לפיצה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/09/2018