חלבה בקלי קלות משהו בריא וכייפי , במיוחד לערב כשבא לנשנש משהו מתוק.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ללא קמח
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 5 דקות
מספר סועדים: 3-4
- מטחנת תבלינים.
- קערה.
- כף.
- ניר אפייה/ ניילון נצמד.
- כוס אגוזים (קשיו/שקדים/אגוזי מלך).
- כוס שומשום.
- כוס טחינה גולמית(עדיף מלאה).
- 5-10 כפות סילאן/דבש/מייל ללא תוספת סוכר.
- טוחנים לאבקה במטחנת תבלינים את האגוזים והשומשום, לאבקה דקה ממש כמו קמח.
- מעבירים לקערה. מוסיפים את הטחינה הגולמית ואת הכל מערבבים עם כף למרקם עיסה.
- לאחר שזה מוצק ניתן ללוש עם הידיים. עד שאתם מקבלים עיסה הומוגנית ועם הריח הנפלא של השומשום.
- לאחר מכן מוסיפים ההמתקה, בין 5 כפות ל 10 כפות של סילאן /מייפל/דבש ללא תוספת סוכר. מערבבים היטב.
- ניתן להוסיף שבבים של קוקוס/ פירות יבשים/ פיסטוקים.
- נוצרת לנו בעצם עיסה. עם העיסה אנו יוצרים עם הידיים כדורים קטנים או נגלגל לנקניק אותו נעטוף בניילון נצמד או נייר אפייה.
- להכניס למקפיא בין 3-5 שעות.
- מהמקפיא מעבירים למקרר.
- פורסים או מתענגים על כדור חלבה. מושלם לנישנוש לערב עם כוס תה או קפה.
- תהנו!
- **מתכון של מיכל לוין
נוצר על ידי: דנה בתאריך: 16/10/2018