מתכון חלבה ביתית ללא סוכר | יס-שף

חלבה ביתית ללא סוכר

עוגות | ללא קמח | פרווה  
דירוג  

חלבה בקלי קלות משהו בריא וכייפי , במיוחד לערב כשבא לנשנש משהו מתוק.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ללא קמח

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 5 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

מרכיבים:
  • כוס אגוזים (קשיו/שקדים/אגוזי מלך).
  • כוס שומשום.
  • כוס טחינה גולמית(עדיף מלאה).
  • 5-10 כפות סילאן/דבש/מייל ללא תוספת סוכר.
הוראות הכנה:
  1. טוחנים לאבקה במטחנת תבלינים את האגוזים והשומשום, לאבקה דקה ממש כמו קמח.
  2. מעבירים לקערה. מוסיפים את הטחינה הגולמית ואת הכל מערבבים עם כף למרקם עיסה.
  3. לאחר שזה מוצק ניתן ללוש עם הידיים. עד שאתם מקבלים עיסה הומוגנית ועם הריח הנפלא של השומשום.
  4. לאחר מכן מוסיפים ההמתקה, בין 5 כפות ל 10 כפות של סילאן /מייפל/דבש ללא תוספת סוכר. מערבבים היטב.
  5. ניתן להוסיף שבבים של קוקוס/ פירות יבשים/ פיסטוקים.
  6. נוצרת לנו בעצם עיסה. עם העיסה אנו יוצרים עם הידיים כדורים קטנים או נגלגל לנקניק אותו נעטוף בניילון נצמד או נייר אפייה.
  7. להכניס למקפיא בין 3-5 שעות.
  8. מהמקפיא מעבירים למקרר.
  9. פורסים או מתענגים על כדור חלבה. מושלם לנישנוש לערב עם כוס תה או קפה.
  10. תהנו!
  11. **מתכון של מיכל לוין


 נוצר על ידי: דנה  בתאריך: 16/10/2018

תגובות והערות: (30)
 ברנס סילבנה
05/10/2024
5/5

מאוד מעניין וקל להכנה

 ייס
08/04/2024
5/5

סוכר זה סוכר. מייפל הוא ממתיק וטבעי.

 דן
08/04/2024
1/5

בחיאת!? ללא סוכר?? ומה זה סילאן? מיפל?

 אסי
04/01/2024
5/5

יצא טעים עשיתי עם סילאן ללא סוכר אבל לאחר הקפאה מתרכך איך אפשר להקשות

 מיקי
13/12/2023
5/5

מעולה

 אלי
27/07/2022
2/5

המון זמן הכנה; נשארת רכה; לא טעימה; אגוזים שומניים נדבקים למטחנה.

 ארון
25/07/2022
5/5

נפלא מאד

 שיר
07/06/2022
5/5

מגרה הולכת להכין

 שולה סונסול.
25/05/2022
0/5

טרם הכנתי, אך נראה מתכון מעולה וקל להכנה.

 ייסשף
22/02/2022
5/5

היי איריס, לא ניסינו לכן אין לנו תשובה על כך. תנסי.

 איריס
22/02/2022
0/5

המתכון נראה נהדר. הייתי רוצה להחליף את הממתיק בממתיק טבעי המתאים יותר לסכרת (ללא פחמימות) האם ניתן לשים בצורה אבקתית, או על מנת הצלחת המתכון צריך את הנוזל (שיש בסילאן/מייפל)?

 ייסשף
07/02/2022
5/5

מלי שלום רב, כוס אגוזים לפני טחינה. אבל זה לא קריטי.

 מלי
07/02/2022
0/5

מדהים! אגב, האם האגוזי מלך זה כוס של אגוזים טחונים או לפני הטחינה ?

 שרית
26/01/2022
0/5

כמה זמן נשאר בקירור? האם אפשר להקפיא? אם כן, כמה זמן הפשרה לפני שרוצים לאכול? תודה

 אור
01/09/2021
5/5

מעולה! תודה!

 ליאת
10/07/2021
0/5

כדאי לקלות מעט במחבת את האגוזים והשומשום, מאוד חשוב מבחינה היגיינית.

 דניאל צור מגבעתיים
10/07/2021
5/5

המתכון הוא אמנם ללא סוכר, וגם נראה מעולה וטעים! אבל כדאי לדעת למי ששומר משקל, ב-10 כפות של סילאן טבעי יש 150 גרם פחמימות וזו כמות פחמימות מאוד גדולה .

 מתן
28/06/2021
5/5

תודה על השיתוף! כמה גרם חלבה יוצא בכמויות הללו? 4-3 אנשים זה יחסי :)

 אנונימי
12/05/2021
5/5

האם מכינים חלווה מסולסלת- שערות חלווה על אותה הדרך? אשמח להסבר איך מכינים אותה תודה והמשך יומנעים:)

06/01/2021
5/5

גדי וסי שלום רב, שומשום כפי שהוא. טבעי. אין צורך לקלות.

 סי
06/01/2021
0/5

לקלות את השומשום ו/או אגוזים?

 ייסשף
10/12/2020
5/5

גל שלום רב, תודה על תגובתך. במתכון זה , ובכלל. אנו משתמשים תמיד בכוסות מדידה.

 גל
10/12/2020
4/5

האם כוס מידה או כוס רגילה או חד"פ ?

 ייסשף
23/04/2020
5/5

גדי שלום רב, לא ניסינו, אבל לדעתנו אין מניעה שלא- נשמע טעים.

 ייסשף
23/04/2020
5/5

אראלה שלום רב, אפשר לרסק עם מכתש ועלי אפשר לרסק במעבד מזון. אפשר לשים על קרש ולדפוק עם פטיש שניצלים. חשוב לכתוש ולדפוק עד שיצא הכי דק שניתן. סביר, שזה לא יצא דקדק כמו מטחנה. אבל לא נורא. צריך להסתדר עם מה שיש.

 אראלה
23/04/2020
5/5

היי,רוצה להכין את החלבה אין לי מטחנת תבלינים,אפשר לטחון לפרטים קטנים ?

 גדי
13/11/2019
5/5

סומסום והאגוזים לקלות? או טבעי?

 אלי560
09/10/2019
5/5

יצא מוצלח מאוד!

 לוי
31/05/2019
5/5

מגרה

 גלי לויט
16/04/2019
5/5

טוב


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
36 משתמשים סימנו 'כן'