מתכון עוגיות שקדים וקוניאק לערב עם חברים | יס-שף

עוגיות שקדים וקוניאק לערב עם חברים

דירוג  

יושבים עם חברים בגינה, בערב זרוע כוכבים, עם כוס קוניאק ביד וסיפורים על החיים. מושלם. כמעט. עכשיו מצאנו עוגייה משדרגת. עוגיות קוניאק טעימות במיוחד שהולכות טוב עם שתייה בכוסות מעוגלות. אבל הם באמת שילוב מנצח גם עם קפה. עוגיות למבוגרים. אבל אנחנו כבר אחרי 18 אז הם בדיוק בשבילנו.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • קורצן , בכל צורה שתבחרו.
  • נילון נצמד.
  • קערה בינונית.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם).
  • 240 גרם חמאה, רכה (לפרווה: מרגרינה/מחמאה).
  • 1 ביצה L.
  • 1 כפית תמצית שקדים.
  • 2 כפיות קוניאק.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 2.5 כוסות קמח (350 גרם)+ מעט לחותכנים+ למשטח העבודה.
הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח המנופה והמלח - שימו בצד.
  2. במיקסר הקציפו יחד את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. הוסיפו את החלמונים, תמצית השקדים והקוניאק.
  4. הוסיפו את קערת הקמח וערבבו על מהירות נמוכה עד איחוד.
  5. עטפו את הבצק בנילון נצמד והעבירו למקרר למשך כ-20 דקות. הבצק צריך להיות נוקשה ונוח לרידוד.
  6. עכשיו מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
  7. מרדדים את הבצק לעלה של 1/4 אינץ'.
  8. עם קורצנים/חותכנים יוצרים את הצורות בבצק ומעבירים לנייר האפייה.
  9. אופים כ 6-12 דקות. מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
  10. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/11/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'