עוגיות שקדים וקוניאק לערב עם חברים
יושבים עם חברים בגינה, בערב זרוע כוכבים, עם כוס קוניאק ביד וסיפורים על החיים. מושלם. כמעט. עכשיו מצאנו עוגייה משדרגת. עוגיות קוניאק טעימות במיוחד שהולכות טוב עם שתייה בכוסות מעוגלות. אבל הם באמת שילוב מנצח גם עם קפה. עוגיות למבוגרים. אבל אנחנו כבר אחרי 18 אז הם בדיוק בשבילנו.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר + וו גיטרה.
- קורצן , בכל צורה שתבחרו.
- נילון נצמד.
- קערה בינונית.
- רשת קירור.
- 1 כוס סוכר לבן (200 גרם).
- 240 גרם חמאה, רכה (לפרווה: מרגרינה/מחמאה).
- 1 ביצה L.
- 1 כפית תמצית שקדים.
- 2 כפיות קוניאק.
- 1/2 כפית מלח.
- 2.5 כוסות קמח (350 גרם)+ מעט לחותכנים+ למשטח העבודה.
- בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח המנופה והמלח - שימו בצד.
- במיקסר הקציפו יחד את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- הוסיפו את החלמונים, תמצית השקדים והקוניאק.
- הוסיפו את קערת הקמח וערבבו על מהירות נמוכה עד איחוד.
- עטפו את הבצק בנילון נצמד והעבירו למקרר למשך כ-20 דקות. הבצק צריך להיות נוקשה ונוח לרידוד.
- עכשיו מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
- מרדדים את הבצק לעלה של 1/4 אינץ'.
- עם קורצנים/חותכנים יוצרים את הצורות בבצק ומעבירים לנייר האפייה.
- אופים כ 6-12 דקות. מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.
- אפשרות נוספת: ניתן להפוך את העוגיות לעוגיות סנדוויץ על ידי שימוש בקורצנים עגולים לבצק, והוספת קרם מרשמלו בין שתי עוגיות- למתכון קרם מרשמלו לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/11/2018