עוגה במרקם קליל ואוורירי כמו עננים ולכן הם כמו "האוכל של המלאכים". זאת עוגת הספוג הנפוצה ביותר במטבח האמריקאי. טעימה, אוורירית ורכה. קלה להכנה. בארץ קוראים לה עוגת לייקח.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ספוג
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית אנג'ל עם רגלים / תבנית קוגלהוף - (תבניות עם צינור/חור באמצע) רצוי תבנית מתפרקת - קוטר 25 ס"מ- לא משומנת.
- בקבוק יין או בקבוק אחר , שאפשר לשים עליו בבטחה את העוגה- רק לתבנית ללא רגלים.
- פלטה לעוגה- ארוכה.
- סכין קטנה.
- קערה בינונית.
- לקקן.
- מטרפה.
- ¼1 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה.
- ¾1 כוסות סוכר לבן.
- ¼ כפית מלח.
- ½1 כוסות מלאות חלבונים (הלבן של הביצה), (כ- 11/12 ביצים גודל M).
- 1 כפית קרם טרטר - לא חובה.
- ½ כפית תמצית וניל.
- ½ כפית תמצית שקדים.
- מקציפים את חלבוני הביצה עד שהם יוצרים פסגות קשות.
- לאחר מכן מוסיפים קרם טרטר, תמצית וניל ותמצית שקדים. מערבבים יחד.
- בקערה נערבב יחד במטרפה את כל החומרים היבשים.
- להבליע את החלבונים עם החומרים היבשים. עד שיתמזגו. מוזגים לתבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור ורק אז מדליקים את התנור ל- 165-170 מ"צ.
- אופים כ-60 דקות, או עד שהעוגה הופכת לצבע חום זהוב וקפיצית למגע.
- הוציאו מהתנור. הפכו את העוגה, היא תעמוד על הרגלייים בתבנית עם רגלים. אם אין לכם תבנית עם רגלים שימו את העוגה על בקבוק יין אל תשכחו שיש לה צינור לשים על הבקבוק. עד קירור מוחלט.
- לאחר קירור מוחלט - מוציאים מהתבנית, בשלבים: קחו פלטה לעוגה, משהו עם להב דק וגמיש והעבירו אותו לאורך דפנות העוגה. עם לחץ לדפנות והעבירו מסביב. ועכשיו אתם אמורים להחזיק את הצינור ולהוציא התבנית בקלות.
- יש לכם כרגע עוגה על בסיס עוגה עם צינור באמצע. עכשיו קחו שוב את הפלטה והעבירו אותה על בסיס התבנית. לצינור, נעבור עם סכין מעט בחלק העליון. עכשיו נהפוך את העוגה והעוגה אמורה לצאת מושלם. ננקה מעט את הפירורים ונעביר למשטח לעוגה.
- אפשר להשאיר את העוגה כפי שהיא בסעיף 10. עוגה על בסיס עוגה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/12/2018