מתכון איך כובשים לפת? | יס-שף

איך כובשים לפת?

תוספות | כבושים | פרווה  
דירוג  

לפת הוא ירק שמוסיף המון בתבשילים. הוא מלא טעם ועשיר בוויטמינים והכי חשוב, הינו תוספת נהדרת כשהוא כבוש. לפניכם מתכון ללפת כבושה ובקלי קלות.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  כבושים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 0 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • כלי/צנצנת שעבר ההרתחה + מכסה. (צנצנת מעוקרת).
  • קערה.
  • כלי מזיגה.
  • כף ערבוב.

מרכיבים:
  • 3-4 לפתות בגודל בינוני-קטן. (פחות או יותר תלוי בגודל הכלי שבחרתם)
  • 4 כוסות מים חמים . (פחות או יותר. תלוי בגודל הכלי שבחרתם.
  • מלח גס. 7 גרם לכל כוס מים.
  • **למען הסר ספק- ללא חומץ וללא סלק.
הוראות הכנה:
  1. מקלפים את הלפתות. פורסים את הלפתות לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ. וכל עיגול חוצים לשניים.
  2. מסדרים את הלפת אחד על השני בתוך הכלי בצורה צפופה.
  3. החישוב: על כל כוס מים נוסיף 7 גרם מלח.
  4. בקערה נערבב יחד כוס מים ומלח. לאחר שהמלח ימס נמזוג לצנצנת. נשים כוס אחר כוס, על פי הכמות שצריך כדי למלא את הכלי כולו ללא מקום לאויר.
  5. סוגרים טוב מכסה. כך שהכלי יהיה אטום. שומרים במקום מוצל וקריר.
  6. הלפת מוכנה תוך 5 ימים עד שבוע.
  7. לאחר מכן, שומרים במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/01/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'