לפת הוא ירק שמוסיף המון בתבשילים. הוא מלא טעם ועשיר בוויטמינים והכי חשוב, הינו תוספת נהדרת כשהוא כבוש. לפניכם מתכון ללפת כבושה ובקלי קלות.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: כבושים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 0 דקות
מספר סועדים: 5-6
- כלי/צנצנת שעבר ההרתחה + מכסה. (צנצנת מעוקרת).
- קערה.
- כלי מזיגה.
- כף ערבוב.
- 3-4 לפתות בגודל בינוני-קטן. (פחות או יותר תלוי בגודל הכלי שבחרתם)
- 4 כוסות מים חמים . (פחות או יותר. תלוי בגודל הכלי שבחרתם.
- מלח גס. 7 גרם לכל כוס מים.
- **למען הסר ספק- ללא חומץ וללא סלק.
- מקלפים את הלפתות. פורסים את הלפתות לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ. וכל עיגול חוצים לשניים.
- מסדרים את הלפת אחד על השני בתוך הכלי בצורה צפופה.
- החישוב: על כל כוס מים נוסיף 7 גרם מלח.
- בקערה נערבב יחד כוס מים ומלח. לאחר שהמלח ימס נמזוג לצנצנת. נשים כוס אחר כוס, על פי הכמות שצריך כדי למלא את הכלי כולו ללא מקום לאויר.
- סוגרים טוב מכסה. כך שהכלי יהיה אטום. שומרים במקום מוצל וקריר.
- הלפת מוכנה תוך 5 ימים עד שבוע.
- לאחר מכן, שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/01/2019