פשטידה מקסיקנית קלה להכנה. לארוחת בוקר, ערב או צהרים. מוכנה בקלי קלות וטעימה מאוד. תוספת לארוחה או כארוחה בפני עצמה.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פשטידה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 3-4
- תבנית אינגליש קייק 20-25X7 ס"מ / תבנית 12 שקעים - משומנת ומקומחת.
- מחבת בינוני.
- 2 קערות בינוניות.
- מטרפה.
- מיקסר + וו גיטרה.
- לקקן.
- קיסם עץ.
- 3-4 בצל ירוק, בצלי גינה, פרוסים דק לכל אורכם.
- 1/2 פלפל חריף פרוס וקצוץ דק - לאוהבי החריף אפשר גם יותר.
- 2 עגבניות גדולות פרוסות וקצוצות. ללא הגרעינים והנוזלים.
- 1 כוס קמח לבן - מנופה- כוס 250 מ"ל+ 10 גרם / 140 גרם).
- 3/4 כוס קמח תירס - 105 גרם.
- 2 כפיות אבקת אפייה.
- 1 כפית מלח.
- 1 כף פטרוזליה/כוסברה קצוצה דק - טרי או 2 קוביות מפטרוזליה קצוצה קפואה- להפשיר לטמפ' החדר.
- 3 ביצים.
- 120 גרם חמאה מומסת (בסיר או במיקרו).
- 3/4 כוס קרם פרש* - יש גם מוכן בסופרים או בחנויות אפייה. מתכון בהמשך.
- שמן קנולה/חמאה- לטיגון
- מחממים תנור 180 מ"צ טורבו.
- במחבת על אש גבוהה מאדים 5 דקות: בצל ירוק, פלפל חריף והעגבניות. מעברים לקערה לצינון.
- בקערה אחרת מערבבים יחד: קמח, קמח תירס. אבקת אפייה, מלח ופטרוזלייה.
- במיקסר מערבבים את החמאה המומסת, הביצים והקרם פרש.
- מנמיכים מהירות. מוסיפים בהדרגה את שתי הקערות. עד איחוד.
- מעבירים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- מכניסים לתנור ל 30 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז יוצא נקי.
- מעבירים לרשת קירור לכ- 10 דקות. שהפשטידה תפרד מעט מהדפנות. מגישים למרכז.
- ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום עד יומיים.
- הצעה להגשה שלא בתבנית: ניתן להפוך על כלי הגשה מאורך, הפשטידה תיפול בקלות, ולהגיש. או להפוך על קרש חיתוך, הפשטידה תצא בקלות, ולהעביר, לא הפוך, לכלי הגשה.
- קרם פרש- למתכון לחצו כאן. קל מאוד להכנה. יש גם מוכן בסופרים או בחנויות אפייה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/02/2019