מתכון עוגת בננה ויוגורט | יס-שף

עוגת בננה ויוגורט

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

אין כמו עוגת בננה בחושה. הפריכות והלחות שהם נותנות לעוגה משדרגות כל ביס ובתוספת יוגורט זאת חגיגה אמיתית. בחושה קלה להכנה. אורירית וטעימה מאוד. קוראים להם עוגות מסע, אבל זאת לא. את העוגה הזאת עוד מסיימים בבית.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 58 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • מיקסר וו גיטרה.
  • תבנית כיכר 30X7 ס"מ/ תבנית קוטר 26- משומנת ומקומחת.
  • לקקן.

מרכיבים:
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי.
  • 1 גביע יוגורט (200 גרם)-מכל סוג שאתם אוהבים.
  • 125 מ"ל שמן קנולה. (1/2 כוס).
  • 280 גרם (2 כוסות 125 מ"ל פחות כף) קמח -מנופה.
  • 1 שקית אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 3 בננות בשלות מאוד, עדיף שחורות- מרוסקות עם מזלג למחית.
  • 20 גרם או יותר אגוזי מלך שבורים/ שלמים.
  • לעיטור: אבקת סוכר - לא חובה.
הוראות הכנה:
  1. כשעה לפני ההתחלה, מוציאים את הביצים לטמפרטורת החדר. מעבירים את היוגורט לקערה בטמפרטורת החדר.
  2. במיקסר מערבבים את הסוכר עם הביצים עד איחוד- כ3 דקות.
  3. מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
  4. מוסיפים את שאר החומרים כל פעם עד איחוד ואז ממשיכים. האחרונים להוספה הם הבננות, תמצית הוניל והאגוזים.
  5. מעבירים עם לקקן לתבנית האפייה. ממלאים רק 3/4 תבנית.
  6. אופים כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים.
  7. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  8. מפזרים אבקת סוכר לעיטור.
  9. שומרים בפעמון בטמפרטורת החדר. אפשר גם במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 24/02/2019

תגובות והערות: (1)
 סנדרה
17/03/2024
5/5

מתכון מנצח! לאחר שנים ואין ספור מתכונים לעוגת בננה, אני בהחלט נשארת עם המתכון הזה. עוגה יוצאת עסיסית וטעימה במיוחד. תודה


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'