שנים, אני מכינה את עוגת שוקולד החלב הטעימה הזאת, בתחושה של עוגה ספוג אירופאית מהממת. ואז. פתאום. לילה אחד. התברר לי: שהיא בכלל לא גרמנית אלה אמריקאית מפורסמת והיא על שם סם, שהמציא שוקולד לאפייה ושם משפחתו היה ג'רמן (בתרגום: גרמני) ומכאן יש עוד היסטוריה ארוכה ומעניינת. אז יש שוקולד, גם אם זה לא השוקולד של ג'רמן, יש רכות ומתיקות. לא טעם של עוגת שוקולד סטנדרטית.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 40 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית 24 ס"מ עגולה, כדאי מתפרקת-משומנת ומוקמחת עם מעט קקאו.
- מיקסר + וו גיטרה+ שתי קערות.
- 2 קערות.
- לקקן
- קיסם עץ/סכין.
- סיר קטן.
- פורס עוגות/סכין חד.
- פלטה מדורגת.
- 150 גרם שוקולד חלב.
- 120 מ"ל מים רותחים.
- 240 גרם חמאה ללא מלח - בטמפרטורת החדר.
- 350 גרם סוכר לבן.
- 5 ביצים M מופרדות.
- 1כפית תמצית וניל.
- 320 גרם קמח - מנופה.
- 30 גרם קקאו / קקאו הולנדי - מנופה.
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 1/2 כפית מלח.
- 1/2 כפית קרם טרטר - אופציונלי.
- 240 מ"ל רוויון. אפשר גם להכין בבית- מתכון בהמשך.
- לציפוי :
- ציפוי קוקוס פקאן: (אנחנו משתמשים בו לאירועים מיוחדים, זהו ציפוי מרשים וטעים מאוד. אפשר גם להשתמש בציפוי הפשוט, שאינו במתכון המקורי, אך הינו גם זול יותר להפקה, ראו בהמשך)
- 2 כוסות אגוזי פקאן שבורים.
- 340 גרם חלב מרוכז.
- 1.5 כוסות סוכר לבן.
- 113 גרם חמאה.
- 6 חלמונים (הצהוב של הביצה).
- 2 כוסות קוקוס מגורר ומסוכר (200 גרם).
- 1.5 כפות תמצית וניל.
- לציפוי פשוט:
- 120 מ"ל שמנת מתוקה.
- 200 גרם שוקולד חלב.
- מחממים תנור 170 מ"צ טורבו.
- בקערה מערבבים יחד: קמח, קקאו, מלח וסודה לשתייה.
- בקערה,אחרת, שמים את השוקולד ושופכים את המים הרותחים. מערבבים יחד עד שהשוקולד נמס (אפשר גם במיקרוגל או אמבט מרים).
- במיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
- מנמיכים מהירות מוסיפים את החלמונים (הצהוב של הביצה) אחד. מקציפים עד איחוד. ואז את השני וכן הלאה. מוסיפים את השוקולד ותמצית הוניל. מערבבים.
- מוזגים רוויון. מעט בכל פעם ומעט מקערת הקמח עד איחוד.
- בקערה אחרת, נקציף את החלבונים עם קרם הטרטר. עד לקצף יציב.
- נעביר מעט קצף בכל פעם לקערה עם הבלילה ועם לקקן נבליע בבלילה.
- ניצוק לתבנית ואופים כ-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש. מעבירים לרשת קירור.
- *לפניכם שני ציפויים, אחד הוא המתכון המקורי של העוגה והשני, ציפוי פשוט יותר.
- לציפוי קוקוס פקאן: מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו. מפזרים אגוזים על נייר אפייה על תבנית אפייה וקולים אותם כ- 20 דקות.
- במקביל, בסיר /מחבת קטן מבשלים חלב, סוכר, חמאה, חלמוני ביצה, על אש בינונית. בערבוב מתמיד. כ- 3 עד 4 דקות או עד שהחמאה מתמוססת והסוכר מתמוסס. מבשלים ומערבבים כל הזמן, כ- 12 עד 14 דקות או עד שהעיסה הופכת לצבע קרמל בהיר, מבעבע ומגיע בעובי פודינג בערך.
- מורידים סיר מהאש, מקררים מעט. מערבבים קוקוס, תמצית וניל, ופקאן. מעבירים את התערובת לקערה. מערבבים מדי פעם, כ- 20 דקות או עד להתערובת מתקררת מעט.
- פורסים את העוגה לשניים או 3 שכבות. בכל שכבה מורחים בעזרת פלטה מדורגת את הציפוי בנדיבות. גם את השכבה העליונה.
- לציפוי פשוט : אין צורך לחתוך את העוגה לשכבות. בסיר קטן מחממים שמנת , שהיא על סף רתיחה מוסיפים שוקולד ומערבבים. נותנים לתערובת להתקרר מעט. יוצקים על על העוגה ונותנים לציפוי להתפזר על כל העוגה.
- אם רוצים ניתן להוסיף קרם סביב העוגה, ניתן לצפות בציפוי קוקוס פקאן או כל קרם אחר לעוגה. שומרים במקרר.
- יש האופים מספר עוגות כדי ליצור את השכבות. לדעתנו אין צורך. העוגה יוצאת גבוה מספיק ליצירת שכבות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/03/2019