עוגת קרם נורבגית, שהיא עוגת שכבות נורווגית, שהיא אחת העוגות הידועות והאהובות בנורבגיה היפה והרחוקה. העוגה הנה עוגת ספוג פשוטה ובין השכבות מתחולל הנס. שכבות מלאי פירות, אגוזים , קרמים ועוד. ממש למשתה בסדרה משחקי הכס. עוגה חגיגית, יפה ומאוד טעימה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ספוג
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 12+
- תבנית קוטר 20 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט.
- מיקסר + וו הקצפה.
- לקקן.
- חותך עוגות/ סכין משונן.
- נייר אפייה.
- כפית.
- פלטה מדורגת.
- מגש מסתובב- לא חובה.
- קיסם עץ.
- לעוגת הספוג:
- 5 ביצים L- בטמפרטורת החדר (300 גרם).
- 150 גרם סוכר לבן
- 250 גרם קמח לכל מטרה / עוגות - מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- למילוי:
- כ- 1 כוס מיץ תפוזים (או חלב).
- כ-1 כוס ריבת תות.
- כ-100 גרם אגוזים קצוצים גס. מלך או פקאן.
- 3 בננות בשלות - פרוסות.
- כ-2 חבילות תותים פורסים (בעונה).
- כל פרי אחר פרוס לחתיכות קטנות שתרצו להוסיף לקישוט העוגה או להוסיף לשכבות. אוכמניות, פטל, מנגו וכדומה אפשר גם שוקולדים קצוצים או כל רעיון אחר.
- קרם וניל: - מתכון בהמשך - (נקרא גם קרם פטיסייר).
- קרם השמנת:
- 650 גרם שמנת מתוקה.
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף שטוחה קורנפלור.
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל (110 גרם).
- להכנת העוגה: מחממים תנור ל 165 מ"צ.
- מקציפים ביצים וסוכר לקצף נוקשה ואורירי כ- 5-6 דקות על מהירות בינונית.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר מוסיפים בשלבים קמח ואבקת אפייה. מערבבים עם לקקן בתנועות רכות.
- מערבבים כמה שצריך, עד שנוצרת תערובת חלקה. הכנסו גם לקרקעית הקערה עם הלקקן לראות שלא חבויים גושים בבלילה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- מניחים את העוגה על הקו התחתון בתנור לכ- 40 דקות. או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם בננעץ מרכז העוגה יוצא יבש.
- מעבירים לרשת קירור לצינון. נותנים לעוגה להתקרר מעט ואחר מכן משחררים בעדינות את העוגה מהתבנית.
- מחלקים את העוגה ל -3 שכבות.
- במיקסר מכינים את הקרם שמנת: מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים יחד על מהירות בינונית - עד שנוצר מרקם קרמי יציב.
- מכינים את הקרם וניל- לינק למתכון בהמשך*.
- עם כפית מפזרים על כל העוגה מעט מיץ תפוזים. כך שייספג בעוגה. מחכים כ-5 דקות לתת למיץ לחלחל ולהיספג בעוגה.
- עם פלטה מדורגת, מורחים את הריבה סביב כל קוטר העוגה.
- מורחים בנדיבות את הקרם וניל מעל הריבה.
- מורחים על הקרם וניל את הקרם שמנת. בנדיבות.
- מפזרים על הקרם 1/3 מהבננות 1/3 מהאגוזים, 1/3 תותים (בעונה. זה השלב שאם רוצים, ניתן להוסיף עוד פירות, שוקולד או כל רעיון אחר.
- מניחים את השכבה השנייה ועושים את אותו הדבר. (חוזרים לשלב 12).
- מניחים את השכבה העליונה, השלישית. ומפזרים את מיץ התפוזים על העוגה.
- עוברים למרוח את קרם השמנת הנותר על כל העוגה. יוצרים שכבה ראשונה ומכניסים למקרר לכרבע שעה וממשיכים לצפות את העוגה. עד שאתם מרוצים מהתוצאה.
- ואז מקשטים: בתותים (בעונה), בזילופי קרם, בפירות, אפשר גם לקשט בעלי מנטה, שוקולד או כל רעיון אחר שתרצו.
- מכניסים למקרר למינימום שעה. מגישים.
- שומרים במקרר.
- *הפרחים על העוגה, הנם פרחים אכילים. אין להגיש מרכיב לא אכיל בהגשת דברי מאכל.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 18/03/2019