מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון עם וו פלסטיק נערבב מעט את החמאה. נוסיף את הביצה.
נוסיף את אבקת האפייה, המלח, ואת הקמח. נערבב עד שנוצר בצק.
מעבירים את הבצק לקערה, כולו או בחלקים ועם הידיים משטחים על מרכז התבנית ועל הדפנות. לעובי אחיד כמה שניתן, או על ידי רידוד עם מערוך ולתבנית הטארט על המרכז והדפנות.
עם מזלג יוצרים חורים לאורך ולרחוב הקלתית.
נכניס לתנור לכ 10-15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה.
נעביר לרשת קירור.
הכנת המלית:בקערה בינונית עם מטרפה או מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד קמח, קורנפלור וסוכר.
בסיר בינוני מערבבים יחד חמאה, חלב ותמצית וניל מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שמתחיל לרתוח. מורידים מהאש.
מוסיפים את הביצים לקערת הסוכר. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה.
מעבירים עם לקקן לסיר. מערבבים.
מעבירים את הסיר בחזרה לגז על אש בינונית-נמוכה. מערבבים מידי פעם. עד לרתיחה. המרקם שהתקבל הוא נוזלי קרמי. אם לא, להמשיך לערבב על אש נמוכה-בינונית. המרקם לא צריך להיות נוזלי בלבד.
לא חובה- מורידים מהגז ל-20 דקות. שיצטנן מעט.
עם לקקן יוצקים את המלית על הקלתית מסדרים בצורה שווה, על הקלתית לכל קוטרה.
מפזרים על כל המלית ½ כפית, או יותר, קינמון לקישוט וטעם. ניתן לפזר גם לאחר ההכנסה למקרר.
מכניסים למקרר לכשעתיים או עד שהמלית מתיצבת ומוצקה.
פורסים ומגישים.
שומרים במקרר.
*כדי לעשות זאת ממש כמו בדרום אפריקה- שם לא משתמשים, בדר"כ לטארט זה, בתבנית טראט קנויה אלה בקערה יפה המתאימה לתנור.