מתכון פאי קרם שקדים ואפרסקים

פאי קרם שקדים ואפרסקים

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

פאי אפרסקים עם קרם שקדים הוא פאי קל להכנה ומאוד טעים. קינוח מושלם. הולם כל אירוע חגיגי. את האפרסקים ניתן להחליף עם נקטרינות או משמשים.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית פאי עגולה קוטר 26 ס"מ/ 10.23 אינץ / תבנית אפייה עגולה.
  • מעבד מזון.
  • מיקסר + וו הקצפה.
  • כף.
  • פלטה מדורגת.
  • מברשת.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • לקלתית בצק פריך:
  • 200 גרם קמח לבן.
  • 100 גרם חמאה, קרה, פרוסה לפסים דקים.
  • 1 ביצה L, טרופה.
  • 10 גרם סוכר וניל.
  • למילוי:
  • 50 גרם חמאה ללא מלח, פרוסה לפסים דקים.
  • 50 גרם אבקת סוכר.
  • 1 ביצה L, טרופה.
  • 50 גרם שקדים טחונים.
  • כ-6 אפרסקים חתוכים לפרוסות דקות/ את האפרסקים ניתן להחליף עם נקטרינות, משמשים, תפוחים ועוד.
  • לזיגוג: כחצי כוס זיגוג מירור - בחנויות האפייה.*להכנה עצמית: 2 כפות ריבת משמש עם מעט מים רותחים ומעט אבקת סוכר מעורבבים טוב.

הוראות הכנה:
  1. הכנת הקלתית: קישור למתכון בהמשך. הכמויות והחומרים הם על פי מה שמצוין כאן.
  2. יש לתת לקלתית להתקרר, קירור מוחלט, לפני שממשיכים.
  3. להכנת המלית-להכנת הקרם שקדים:
  4. נחמם תנור ל 180°C/350°F .
  5. במיקסר נערבב יחד חמאה ואבקת סוכר. כ-3 דקות ללא התערבות.
  6. נוסיף בהדרגה את הביצה הטרופה, 1/3 בכל פעם עד איחוד.
  7. נוסיף את השקדים הטחונים, קמח ותמצית וניל. עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וסמיכה.
  8. עם כף נעביר את הקרם לקלתית ועם פלטה מדורגת נפזר את הקרם בצורה שווה.
  9. על קרם השקדים נסדר צורת מניפה של פרוסות אפרסקים.
  10. נאפה כ 30-40 דקות. עד שקרם השקדים קצת טופח ומזהיב.
  11. מוציאים מהתנור לרשת קירור, עד לקירור מוחלט.
  12. עם מברשת מורחים זיגוג מירור על הפירות.
  13. שומרים במקרר.

 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 17/06/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'