מתכון חזה עוף ברוטב פטריות | יס-שף

חזה עוף ברוטב פטריות

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

ארוחה מהירת הכנה וטעימה מאוד. העוף מקבל טעם נהדר כאשר הוא מתבשל ברוטב מרק הפטריות וסופג את תבליניו.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 15 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • מחבת + מכסה/ ווק+מכסה.
  • שקית נילון / קערה.
  • כף.
  • קערה קטנה.

מרכיבים:
  • 500 גרם חזה עוף פרוס לפרוסות עבות.
  • 1 כף קמח.
  • לטיגון - שמן קנולה/ מרגרינה/ מחמאה/ חמאה.
  • 1 שקית אבקת מרק פטריות (כ-45 גרם).
  • מים. (לטעם ,עדיף מים מנרליים).
  • 1/4 כוס יין אדום - לא חובה.
  • 1 בצל גדול, מטוגן.
  • תוספת טעם (לא חובה):
  • 2 פטריית פורטוגלו גדולות. פרוסות לארוך ולרוחב.
  • 1/2 פלפל חריף פרוס לעיגולים גדולים וכל עיגול לחצי- לא חובה. לאוהבי החריף.
הוראות הכנה:
  1. במחבת עם מעט שמן קנולה טגנו את הפלפל חריף ואת הפטריות עד שהפטריות משחימות משני הצדדים. שמים בצד.
  2. הכניסו לשקית את חתיכות העוף והקמח. עשו קשר קל בשקית. נערו מספר פעמים, כך שכל חתיכות העוף יקומחו. שיטה שתשאיר את הידיים שלכם נקיות. אפשר גם לעסות בקערה עם הידיים.
  3. חממו את המחבת עם שמן קנולה. פזרו את העוף בצורה שווה במחבת.
  4. השחימו את העוף משני צדדיו.
  5. בקערה ערבבו טוב את אבקת מרק הפטריות עם מחצית כמות המים הכתובה בהוראות ההכנה שעל האריזה.(לאבקה ללא אריזה: לכ-50 גרם אבקת פטריות הוסיפו כ-100 מ"ל/גרם מים).
  6. הוסיפו את היין. ערבבו. (אם אתם לא מוסיפים יין, הוסיפו עוד 50 מ"ל מים).
  7. מזגו את מרק הפטריות למחבת.
  8. כסו את המחבת. בשלו על אש בינונית- נמוכה כ- 10 דקות. ניתן לערבב מידי פעם.
  9. הוסיפו את הפטריה המטוגנת והפלפל החריף. ערבבו.
  10. פזרו על העוף בצל מטוגן והגישו.
  11. אפשר להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה פיקנטיים בתנור.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 02/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'