מתכון קציצות עוף מהונגריה

קציצות עוף מהונגריה

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אין יותר טעים ומשביע מקציצות עוף הונגריות. קלות להכנה וטעימות מאוד. מוגשות עם תפוחי אדמה בתנור וסלט רענן. נפלאות המטבח ההונגרי.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • סיר קטן.
  • קערה גדולה.
  • מחבת לטיגון.
  • נייר לספיגת שמן.
  • תבנית עמוקה לאפייה.
  • כף עץ.

מרכיבים:
  • לטיגון: שמן.
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן/ 50 גרם חמאה./מחמאה/ מרגרינה.
  • 1 כף גדושה קמח.
  • 1 כף אבקת מרק עוף/ ציר עוף.
  • 1 כוס מים רותחים.
  • 6 שיני שום כתושות/ 2 כפות אבקת שום גבישי.

הוראות הכנה:
  1. הכנת הקציצות: שמים בקעה גדולה את כל החומרים, מערבבים טוב. שמים בצד.
  2. להכנת הרוטב: בסיר על אש בינונית-קטנה מחממים את השמן, מוסיפים את הקמח ואבקת המרק מעט בכל פעם ומערבבים, כך שלא יווצרו גושים.
  3. מוסיפים את המים הרותחים והשום ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. משגיחים כל הזמן ומערבבים.
  4. מסירים מהאש, מצננים מעט. מוסיפים לתערובת הקציצות.
  5. לשים היטב את התערובת ומקררים שעתיים, אפשר במקרר או בטמפרטורת החדר.
  6. עם הידיים יוצרים כ-25 כדורים, בגודל שזיף בערך.
  7. במחבת עם שמן, כ-2 ס"מ. מטגנים על אש בינונית כל קציצה עד הזהבה משני הצדדים עד שהיא משחימה. מעבירים לצלחת עם נייר לספיגת השמן.
  8. משאירים כך עד זמן הארוחה.
  9. כעשרים דקות לפני הארוחה: מחממים תנור 180 מעלות צ. מניחים את הקציצות בתבנית ומכניסים לתנור לכ-10 דקות. אפשר להפוך מידי פעם.
  10. לפני שמגישים בדקו קציצה אחת שהיא מוכנה. בגלל השוני בין תנורים. להוציא קציצה לחתוך לחצי. לבדוק האם התחממה לכל קוטרה ואם יש צורך לחמם עוד.

**מגישים בליווי תפוחי אדמה. לתפוחי אדמה פיקנטיים בתנור- למתכון לחצו כאן לתפוחי אדמה בתנור - למתכון לחצו כאן. או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 03/11/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'