מתכון קציצות עוף מהונגריה | יס-שף

קציצות עוף מהונגריה

עוף | קציצות | בשרי  
דירוג  

אין יותר טעים ומשביע מקציצות עוף הונגריות. קלות להכנה וטעימות מאוד. מוגשות עם תפוחי אדמה בתנור וסלט רענן. נפלאות המטבח ההונגרי.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • סיר קטן.
  • קערה גדולה.
  • מחבת לטיגון.
  • נייר לספיגת שמן.
  • תבנית עמוקה לאפייה.
  • כף עץ.

מרכיבים:
  • לטיגון: שמן.
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן/ 50 גרם חמאה./מחמאה/ מרגרינה.
  • 1 כף גדושה קמח.
  • 1 כף אבקת מרק עוף/ ציר עוף.
  • 1 כוס מים רותחים.
  • 6 שיני שום כתושות/ 2 כפות אבקת שום גבישי.
  • לקציצות:
  • 1/2 קילו עוף.
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון.
  • 2 ביצים.
  • מלח, פלפל שחור- לפי הטעם.
  • 200 גרם חלה מושרית וסחוטה שהפרדתם את החתיכות.
הוראות הכנה:
  1. הכנת הקציצות: שמים בקעה גדולה את כל החומרים, מערבבים טוב. שמים בצד.
  2. להכנת הרוטב: בסיר על אש בינונית-קטנה מחממים את השמן, מוסיפים את הקמח ואבקת המרק מעט בכל פעם ומערבבים, כך שלא יווצרו גושים.
  3. מוסיפים את המים הרותחים והשום ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. משגיחים כל הזמן ומערבבים.
  4. מסירים מהאש, מצננים מעט. מוסיפים לתערובת הקציצות.
  5. עם הידיים יוצרים כ-25 כדורים, בגודל שזיף בערך. לשים היטב את התערובת ומקררים שעתיים, אפשר במקרר או בטמפרטורת החדר.
  6. במחבת עם שמן, כ-2 ס"מ. מטגנים על אש בינונית כל קציצה עד הזהבה משני הצדדים עד שהיא משחימה. מעבירים לצלחת עם נייר לספיגת השמן.
  7. משאירים כך עד זמן הארוחה.

**מגישים בליווי תפוחי אדמה. לתפוחי אדמה פיקנטיים בתנור- למתכון לחצו כאן לתפוחי אדמה בתנור - למתכון לחצו כאן. או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/11/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'