אין יותר טעים ומשביע מקציצות עוף הונגריות. קלות להכנה וטעימות מאוד. מוגשות עם תפוחי אדמה בתנור וסלט רענן. נפלאות המטבח ההונגרי.
קטגוריה:
עוף
תת-קטגוריה:
קציצות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 30 דקות
מספר סועדים: 9-10
כלים:
- סיר קטן.
- קערה גדולה.
- מחבת לטיגון.
- נייר לספיגת שמן.
- תבנית עמוקה לאפייה.
- כף עץ.
מרכיבים:
- לטיגון: שמן.
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן/ 50 גרם חמאה./מחמאה/ מרגרינה.
- 1 כף גדושה קמח.
- 1 כף אבקת מרק עוף/ ציר עוף.
- 1 כוס מים רותחים.
- 6 שיני שום כתושות/ 2 כפות אבקת שום גבישי.
- לקציצות:
- 1/2 קילו עוף.
- 1/2 קילו בשר בקר טחון.
- 2 ביצים.
- מלח, פלפל שחור- לפי הטעם.
- 200 גרם חלה מושרית וסחוטה שהפרדתם את החתיכות.
הוראות הכנה:
- הכנת הקציצות: שמים בקעה גדולה את כל החומרים, מערבבים טוב. שמים בצד.
- להכנת הרוטב: בסיר על אש בינונית-קטנה מחממים את השמן, מוסיפים את הקמח ואבקת המרק מעט בכל פעם ומערבבים, כך שלא יווצרו גושים.
- מוסיפים את המים הרותחים והשום ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. משגיחים כל הזמן ומערבבים.
- מסירים מהאש, מצננים מעט. מוסיפים לתערובת הקציצות.
- עם הידיים יוצרים כ-25 כדורים, בגודל שזיף בערך. לשים היטב את התערובת ומקררים שעתיים, אפשר במקרר או בטמפרטורת החדר.
- במחבת עם שמן, כ-2 ס"מ. מטגנים על אש בינונית כל קציצה עד הזהבה משני הצדדים עד שהיא משחימה. מעבירים לצלחת עם נייר לספיגת השמן.
- משאירים כך עד זמן הארוחה.
נוצר על ידי:
יעל רום
בתאריך: 03/11/2019