קוביות עוף בעלי מנגולד וסלרי
תבשיל קוביות עוף בעלי מנגולד וסלרי הוא מעדן קל להכנה, מהיר הכנה וטעים טעים, לצד אורז בסמטי חום מלא. תבשיל קוביות שניצל עם עלי מנגולד הוא תבשיל מצוין בו כל המרכיבים מורגשים בכל ביס. מעדן אמיתי.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 3-4
- סיר סוטאג כ- 28 ס"מ / סיר / מחבת.
- כף עץ לערבוב.
- כ-500 גרם שניצל עוף, חזה עוף- חתוך לקוביות. אם יש לכם שניצל: כל שניצל פרוס לחצי לאורכו ולאחר מכן פרוס לרוחבו לקוביות.
- לתבשיל עלי מנגולד וסלרי:
- בצל בינוני,חתוך לקוביות.
- 2 צרורות עלי מנגולד. מחולקים לרוחב לגבעול ועלה.
- כ- 5 גבעולי סלרי פרוסים לרוחב. ללא העלים.
- לטיגון - שמן קנולה.
- 1/2 כפית כורכום או לפי הטעם.
- מלח - לפי הטעם.
- פלפל שחור גרוס- לפי הטעם.
- מיץ מרבע לימון סחוט.
- 5 שיני שום כתושות.
- פורסים את גבעולי המנגולד. ואת העלים חותכים לרצועות גדולות לרוחב לאורך ולרוחב. אפשר גם לקרוע.
- בסיר מטגנים יחד את הבצל וגבעולי המנגולד והסלרי. מפזרים מעל מעט מלח. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שהבצל הופך שקוף מעט. מערבבים מידי פעם. כ-30 דקות.
- מוסיפים את עלי המנגולד, מפזרים מעט מלח. מערבבים מידי פעם. מבשלים עד שנראה כי כל העלים התרככו ונראים מאודים. כ-20 דקות.
- מורידים מהאש ומוסיפים את התבלינים, שום כתוש ואת הלימון. מערבבים טוב.
- מפזרים את קוביות העוף בתבשיל. מערבבים טוב.
- מחזירים לבישול באש בינונית-נמוכה. מבשלים כ-10-15 דקות.
- חשוב לערבב מידי פעם. כדי שהעוף יתערבב בתבשיל ויתבשל מכל צדדיו.
מגישים למרכז השולחן, לצד אורז- למתכון להכנת אורז, לחצו כאן או עם תפוחי אדמה פיקנטיים בתנור- למתכון לחצו כאן. וסלט ירוק.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/04/2020