השילוב בין ריבת תות אדומה וטעימה ומרנג לבן וקרנצ'י הוא שילוב מתוק וטעים. עוגה מטריפה, יפה וטעימה. קלה להכנה, רק תשגיחו על המרנג בתנור.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פאי
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 3 שעות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית פאי קוטר 24 ס"מ. רצוי עם דפנות גבוהות- רצוי מתפרקת.
- מיקסר + וו גיטרה.
- מברשת.
- נייר אפייה + שעועית או אורז.
- רשת קירור.
- קיסם עץ.
- לקקן.
- לקלתית:
- 100 גרם חמאה. קרה, פרוסה דק.
- 1 כף סוכר.
- 1 ביצה.
- 1+1/2 כוסות קמח לכל מטרה.
- למלית:
- כ- 2 כוסות ריבת תות / כל ריבה אחרת שאתם אוהבים.
- 5 חלבונים (הלבן של הביצה).
- סוכר- לשקול את החלבונים- ובאותה כמות לשים סוכר.
- מעט מלח.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כפית אבקת טרטר (לא חובה).
- לקלתית: מערבבים יחד את כל החומרים. לאחר שנוצר בצק משטחים את הבצק עם הידיים בצורה שווה.
- מניחים על הבצק ניייר אפייה עליו שעועית יבשה ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
- לאחר 10 דקות מסירים נייר אפייה עם השעועית ואופים עוד עשר דקות.
- מעבירים לרשת קירור, לצינון. משאירים את התנור דולק.
- ניתן להכין את התחתית גם יום לפני ולשמור במקרר או במקפיא.
- למלית: לאחר שהקלתית קרה אנו מורחים את הריבה על הקלתית. עם מרית מדורגת מפזרים בצורה שווה על כל הקלתית.
- במיקסר, מקציפים את החלבונים והמלח על מהירות גבוהה.
- שנוצר קצף רך מוסיפים את הסוכר, מעט בכל פעם, קרם טרטר (לא חובה) ותמצית הוניל. מערבבים עד שנוצר קצף נוקשה.
- עם לקקן מעבירים את הקצף לתבנית. עם פלטה מדורגת מפזרים בצורה שווה על כל קוטר העוגה, על הריבה.
- אנחנו עיטרנו בפרחי מרנג- על ידי שקית זילוף וצנטר כוכב- לא חובה.
- מכניסים לתנור, מגש כמעט עליון.
- אופים בהשגחה עד שהמרנג משחים מעט. זהוב יפה. שלא ישרף.
- מעברים לרשת תחתונה. מנמיכים מעלות ל-כ- 150 מעלות צ.
- אופים עד שהמרנג מתקשה מעט.
***מה לעשות עם החלמונים הנותרים? (הצהוב של הביצה). אפשר להכין קרם בורלה. למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 16/05/2020