מתכון פאי ריבת תותים ומרנג, טארט ריבת תותים ומרנג | יס-שף

פאי ריבת תותים ומרנג, טארט ריבת תותים ומרנג

מאפים | פאי | חלבי  
דירוג  

השילוב בין ריבת תות אדומה וטעימה ומרנג לבן וקרנצ'י הוא שילוב מתוק וטעים. עוגה מטריפה, יפה וטעימה. קלה להכנה, רק תשגיחו על המרנג בתנור.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 3 שעות

מספר סועדים: 9-10 

מרכיבים:
  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה. קרה, פרוסה דק.
  • 1 כף סוכר.
  • 1 ביצה.
  • 1+1/2 כוסות קמח לכל מטרה.
  • למלית:
  • כ- 2 כוסות ריבת תות / כל ריבה אחרת שאתם אוהבים.
  • 5 חלבונים (הלבן של הביצה).
  • סוכר- לשקול את החלבונים- ובאותה כמות לשים סוכר.
  • מעט מלח.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כפית אבקת טרטר (לא חובה).
הוראות הכנה:
  1. לקלתית: מערבבים יחד את כל החומרים. לאחר שנוצר בצק משטחים את הבצק עם הידיים בצורה שווה.
  2. מניחים על הבצק ניייר אפייה עליו שעועית יבשה ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
  3. לאחר 10 דקות מסירים נייר אפייה עם השעועית ואופים עוד עשר דקות.
  4. מעבירים לרשת קירור, לצינון. משאירים את התנור דולק.
  5. ניתן להכין את התחתית גם יום לפני ולשמור במקרר או במקפיא.
  6. למלית: לאחר שהקלתית קרה אנו מורחים את הריבה על הקלתית. עם מרית מדורגת מפזרים בצורה שווה על כל הקלתית.
  7. במיקסר, מקציפים את החלבונים והמלח על מהירות גבוהה.
  8. שנוצר קצף רך מוסיפים את הסוכר, מעט בכל פעם, קרם טרטר (לא חובה) ותמצית הוניל. מערבבים עד שנוצר קצף נוקשה.
  9. עם לקקן מעבירים את הקצף לתבנית. עם פלטה מדורגת מפזרים בצורה שווה על כל קוטר העוגה, על הריבה.
  10. אנחנו עיטרנו בפרחי מרנג- על ידי שקית זילוף וצנטר כוכב- לא חובה.
  11. מכניסים לתנור, מגש כמעט עליון.
  12. אופים בהשגחה עד שהמרנג משחים מעט. זהוב יפה. שלא ישרף.
  13. מעברים לרשת תחתונה. מנמיכים מעלות ל-כ- 150 מעלות צ.
  14. אופים עד שהמרנג מתקשה מעט.

***מה לעשות עם החלמונים הנותרים? (הצהוב של הביצה). אפשר להכין קרם בורלה. למתכון לחצו כאן. 


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 16/05/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'