תערובת תבלינים אפריקאית נהדרת שתשדרג כל תבשיל עוף או בשר. בקניה אין ארוחה, כמעט, בלי התוספת מתערובות התבלינים, הנקראת מיצוזי. להיט. מיצוזי מיקס.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: תבלין
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 5 דקות
מספר סועדים: 9-10
- כפית+ כף מדידה.
- קערה.
- מטרפה.
- כד מדידה.
- 1/2 כפית כמון טחון.
- 1 כפית כוסברה טחונה.
- 1 כפית כורכום טחון.
- 1 כפית אבקת שום / שום גבישי.
- 1 כפית קינמון טחון- לא חובה.
- 1 כפית גינגר טחון.
- 1 כפית שומר טחון.
- 1 כפית סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 2 כפות, שטוחות, קורנפלור.
- 1 כפית סודה לשתייה.
- 1 כף שמן קנולה.
- 1 כפית פפריקה מתוקה- לא חובה.
- לקערה מוזגים כף שמן.
- מוסיפים את המלח והסודה לשתייה והסוכר. מערבבים בעדינות עם מטרפה.
- הוסיפו את הפפריקה, הגי'נגר והקינמון. ערבבו.
- הוסיפו את אבקת השום. ערבבו.
- הוסיפו את הקרנפלור. ערבבו.
- הוסיפו כורכום ואת שאר התבלינים. ערבבו. התערובת מוכנה. כדאי ורצוי להכין את התערובת ביום הבישול.
- לשימוש: הכניסו כף או 20 גרם תערובת לכוס ובה כ- 200 מ"ל מים. ערבבו היטב. הוסיפו לתבשיל.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/06/2020