תבשיל קדרה מהמטבח האפריקאי. מנה אהובה הנאכלת על ידי מיליוני קנייתים ומלווה בדרך כלל באורז או בלחם אפריקאי הנקרא צ'אפטי. תבשיל בקר זה הוא מתכון שנהנים ממנו ברוב משקי הבית בקניה, שבמזרח אפריקה. הוא תמיד יוצא טעים כיוון מכינים אותו עם תערובת התבלינים האפריקאית שחייבים להכיר.
כלים:
- סיר כ- 28 ס"מ / סיר נמוך- סוטאז/ Sufuria pot
- כף ערבוב.
מרכיבים:
- 45 מ"ל שמן קנולה.
- כ-1 קילו בשר בקר ללא עצמות. חתוך לקוביות.
- 1 בצל סגול קצוץ (כ-100 גרם)/ בצל.
- 1 כף ציר בקר, אפשר מוכן של קנור.
- 1 עגבנייה גדולה, (כ-100 גרם) פרוסה לקוביות קטנות.
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות, (כ-100 גרם).
- 4 גזרים חתוכים לקוביות (כ-200 גרם).
- 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות (כ-200 גרם).
- 100 גרם אפונה.
- 20 גרם מתערובת תבלינים מיצוזי- קישור למתכון בהמשך.
- מים, לשימוש במהלך הבישול לפי הצורך.
הוראות הכנה:
- מחממים שמן בסיר. מוסיפים את פרוסות הבקר לאחר שהחום גבוה ומערבבים פעם אחת. מוסיפים את הבצל.
- מכסים את הסיר כדי לאפשר לבשר להתבשל במיצים שלו. ככל שהנוזלים יצטמצמו, הבשר יתחיל להשחים. כ-15 דקות.
- מערבבים את הבשר ומניחים לבישול, בעודו מכוסה, כשהאש מופחתת למשך 2 דקות.
- אם הבשר עדיין קשה, המשכו לבשל על אש נמוכה למשך 5 דקות נוספות.
- מגבירים אש, מעט. בזמן שהבשר חצי יבש, מוסיפים את 1 כף ציר בקר, העגבניות והקישואים. מערבבים. אפשרו לעגבניות להתבשל עד להתרככותן, תוך כדי כיסוי ואז המשיכו. כ-15 דקות.
- הוסיפו את הפלפל הירוק והגזר. בשלו דקה תוך כדי ערבוב. .הוספו את האפונה המבושלת. ערבבו.
- בקערה קטנה, מדללים 20 גרם מתערובת המיצוזי- (קישור למתכון בהמשך, כדאי להכין ביום הבישול) עם 200 מ"ל מים קרים, ואז יוצקים לתבשיל . מערבבים ומניחים להתבשל ללא מכסה.
- בשלו עד שכל הירקות רכים והבשר רך. ערבבו מידי פעם.
- מגישים חם עם אורז וסלט ירוק.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/06/2020