מתכון הכי טעים ג'ולוף רייס מגאנה, אורז ג'ולוף אדום מגאנה

הכי טעים ג'ולוף רייס מגאנה, אורז ג'ולוף אדום מגאנה

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

יש המון מתכונים לאורז ג'ולוף. תוספת אורז נהדרת הנאכלת לאורך כל דרום מדבר סהרה. מדובר בתוספת אורז המתובל ברוטב עגבניות טעים. משתמשים בו ליום יום וגם לחגיגות. יש תחרות בין מדינות מערב אפריקה מי מכין את האורז האדום הטוב ביותר. לפניכם המתכון המנצח, עבורנו כאן בישראל. כיוון שזהו מתכון משפחתי קל להכנה וטעים. הוא שומר על האותנטיות שלו כיוון שאין בו בו מרכיבים שאין בארץ ולא שונָה כדי להתאימו למטבח הישראלי. אותנטי ומעולה.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  דגן

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • בלנדר.
  • קערה.
  • סיר.

מרכיבים:
  • ½ כוס שמן קנולה.
  • ½2 כוסות אורז בסמטי או יסמין- אורז ארוך.
  • 1 כף טימין, יבש.
  • 3 פלפלים אדומים, קצוצים/ גמבה.
  • ½2 כוסות אורז בסמטי או יסמין- אורז ארוך.
  • 1/2 כפית זנגביל טחון.
  • 1 כף טימין, יבש.
  • 1/2 כפית זנגביל טחון.
  • ½ בצל יבש, בינוני, קצוץ.
  • 2 עלי דפנה.
  • 2 כפיות אבקת בצל.
  • 2 עלי דפנה.
  • 2 עגבניות, בינוניות קצוצות. שימו לב שאתם שומרים על הנוזלים.
  • ½1 כפיות אבקת שום / שום גבישי.
  • 2 כפיות אבקת בצל.
  • ½1 כפיות אבקת שום / שום גבישי.
  • 1 + ½ כפיות צ'ילי טחון.
  • כ- 50 גרם רסק עגבניות- לא חובה.
  • 2 פלפלים חריפים יבשים. מכל סוג.
  • 1 + ½ כפיות צ'ילי טחון.
  • 1 כפית אבקת קארי.
  • ½1 כפיות מלח גס.
  • 1 כפית אבקת קארי.
  • ½ כוס שמן קנולה.
  • ½1 כפיות מלח גס.
  • 3 פלפלים אדומים, קצוצים/ גמבה.
  • ½ כוס שמן קנולה.
  • 3 פלפלים אדומים, קצוצים/ גמבה.
  • ½ בצל יבש, בינוני, קצוץ.
  • ½ בצל יבש, בינוני, קצוץ.
  • 2 עגבניות, בינוניות קצוצות. שימו לב שאתם שומרים על הנוזלים.
  • כ- 50 גרם רסק עגבניות- לא חובה.
  • 2 עגבניות, בינוניות קצוצות. שימו לב שאתם שומרים על הנוזלים.
  • כ- 50 גרם רסק עגבניות- לא חובה.
  • 2 פלפלים חריפים יבשים. מכל סוג.
  • 2 פלפלים חריפים יבשים. מכל סוג.

הוראות הכנה:
  1. מערבבים את הבצל, העגבניות בבלנדר. שופכים חצי מחית לקערה ומניחים בצד.
  2. מערבבים את הבצל, העגבניות בבלנדר. שופכים חצי מחית לקערה ומניחים בצד.
  3. הוסיפו את הפלפל החריף לבלנדר וערבבו. עד איחוד. העבירו לקערה הוסיפו את רסק העגבניות. ערבבו.
  4. הוסיפו את הפלפל החריף לבלנדר וערבבו. עד איחוד. העבירו לקערה הוסיפו את רסק העגבניות. ערבבו.
  5. חממו סיר עם שמן על אש בינונית. הוספו את תכולת הקערה. הוסיפו טימין, ג'ינג'ר, עלי דפנה, אבקת בצל, אבקת קארי ומלח. הביאו סיר להרתחה.
  6. חממו סיר עם שמן על אש בינונית. הוספו את תכולת הקערה. הוסיפו טימין, ג'ינג'ר, עלי דפנה, אבקת בצל, אבקת קארי ומלח. הביאו סיר להרתחה.
  7. הוסף את האורז וערבבו היטב.
  8. הוסף את האורז וערבבו היטב.
  9. כסו את הסיר. בשלו עד שאורז הופך אל דנטה תנו לאורז בתחתית הסיר להכרך מעט כדי לתת לו טעם מעושן.
  10. כסו את הסיר. בשלו עד שאורז הופך אל דנטה תנו לאורז בתחתית הסיר להכרך מעט כדי לתת לו טעם מעושן.
  11. מגישים כתוספת עם עוף או בשר.
  12. מגישים כתוספת עם עוף או בשר.

  • אבקת בצל, לעיתים, קשה למצוא בחנויות. למרות כי התבלין מיוצר בחברות רבות. אם לא מוצאים-נכין לבד: למתכון אבקת בצל- לחצו כאן. 


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 16/06/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'