עוגת גינגר גמייקה היא עוגה בחושה טעימה ומיוחדת שמקורה מג'מייקה , עוגה שתככב אצלכם בבית.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 15 דקות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית בבקה 23 ס"מ (קוגלהוף) / תבנית עגולה 22 ס"מ - משומנת ומקומחת מעט.
- מיקסר/ קערה גדולה
- קערה
- רשת קירור
- שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
- 4 ביצים.
- 275 גרם דמררה / סוכר חום.
- 4 כפות זנגביל/ג'ינג'ר שורש טרי מגורד אפשר גם טחון.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 320 גרם קמח רגיל.
- 4 כפיות אבקת אפייה.
- 4 כפיות זנגביל טחון.
- ½1 כפיות שטוחות קינמון.
- ½ כפית מלח.
- 1/8 כפית אבקת ציפורן.
- 250 מ"ל חלב - לפרווה מים.
- 2 כפות אבקת סוכר- לקישוט העוגה
- 100 גרם חמאה/ מרגרינה - בטמפ החדר.
- מרססים עם קנולה את כל התבנית. לאחר מכן מפזרים קמח עם התבנית. הופכים את התבנית ונותנים לכל שאריות הקמח ליפול. שמים במקפיא עד לשימוש.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ .
- בקערה מנפים יחד את הקמח, אבקת אפייה, אבקת זנגביל , קינמון ומלח. מערבבים. הניחו בצד.
- בקערה גדולה/מיקסר, ערבבו יחד את החמאה והסוכר החום עד שיהיה רך ואוורירי.
- הוסיפו את הביצים אחת בכל פעם, ואז הוסיפו את השורש גינגר ואת הוניל והציפורן.
- מוסיפים את הקמח ואת החלב, מערבבים לאיחוד של כל המרכיבים. מוזגים לתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 45 עד 50 דקות, או עד ששיפוד למרכז העוגה יוצא נקי.
- משאירים בתבנית עד שהעוגה בטמפ החדר. אם תעשו לפני כן, היא תמשיך להיות מאוד מאוד טעימה אבל תראה פחות טוב.
- הופכים את התבנית. מניחים אותה על רשת קירור.
- מוסיפים סירופ סוכר*
- מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
- מתכון לסירופ סוכר- לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 28/02/2018