קיש טעים לכל ארוחה. למנה ראשונה וכמנה נהדרת לאורחים צמחוניים בארוחה עיקרית בשרית.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: קיש
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מעבד מזון
- קערה
- תבנית פאי 24-28
נייר אפייה + שעועית - משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- לקלתית:
- 2 כוסות קמח לבן.
- 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
- 2 כפות שמן קנולה .
- ½ כפית מלח.
- ½ חצי כפית פלפל שחור גרוס.
- 1 ביצה M.
- למלית:
- 20 גרם חמאה.
- 3 כרישות בינוניות פרוסות לטבעות (החלק הבהיר בלבד)- או לקצוץ במעבד מזון.
- 1/4 כוס בירה או מים.
- ½ כפית מלח.
- ½ חצי כפית פלפל שחור גרוס/פלפל לבן- או לפי הטעם.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה.
- 2 ביצים M.
- 1/2 כוס פרמזן מגורר דק.
- הכנת הקלתית: במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, חמאה, שמן, מלח, פלפל עד שמתקבל מרקם פריך
- אוספים לכדור. מכניסים לניילון למקרר לשעה. לאחר שעה: מקמחים ומשמנים טוב את התבנית.
- מוציאים את הבצק על משטח עבודה עם מערוך משטחים את הבצק כדי שיכנסה את התבנית ועוד שוליים של 2.5 ס"מ.
- חותכים את עודפי הבצק עם סכין חדה. מנקבים את הבצק עם מזלג.
- שמים על התבנית נייר אפייה ועליה מפזרים שעועית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות צ . לאחר מכן את השעועית אפשר לשים בכלי. להשתמש בה שוב .
- מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר. * קלתית אפשר להכין גם כמה ימים מראש וגם כמה שבועות מראש ולשמור במקפיא
- הכנת המלית: במחבת רחבה ממיסים את החמאה על אש קטנה.
- מוסיפים את הכרישה והבירה. מלח. פלפל.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרישה מתרככת. אבל לא משחימה.
- מפזרים את הכרישה בקלתית.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמנת המתוקה והביצים והפרמזן ויוצקים על הכרישה
- אופים בחום של 180 מעלות עד שהכרישה מתיצבת . בערך 60 דקות.
- מוציאים מהתנור. נותנים לקיש להצטנן מעט. מגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/03/2018