מתכון קיש כרישה ופרמזן

קיש כרישה ופרמזן

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

קיש טעים לכל ארוחה. למנה ראשונה וכמנה נהדרת לאורחים צמחוניים בארוחה עיקרית בשרית.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  קיש

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • לקלתית:
  • 2 כוסות קמח לבן.
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
  • 2 כפות שמן קנולה .
  • ½ כפית מלח.
  • ½ חצי כפית פלפל שחור גרוס.
  • 1 ביצה M.
  • למלית:
  • 20 גרם חמאה.
  • 3 כרישות בינוניות פרוסות לטבעות (החלק הבהיר בלבד)- או לקצוץ במעבד מזון.
  • 1/4 כוס בירה או מים.
  • ½ כפית מלח.
  • ½ חצי כפית פלפל שחור גרוס/פלפל לבן- או לפי הטעם.
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 2 ביצים M.
  • 1/2 כוס פרמזן מגורר דק.

הוראות הכנה:
  1. הכנת הקלתית: במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, חמאה, שמן, מלח, פלפל עד שמתקבל מרקם פריך
  2. אוספים לכדור. מכניסים לניילון למקרר לשעה. לאחר שעה: מקמחים ומשמנים טוב את התבנית.
  3. מוציאים את הבצק על משטח עבודה עם מערוך משטחים את הבצק כדי שיכנסה את התבנית ועוד שוליים של 2.5 ס"מ.
  4. חותכים את עודפי הבצק עם סכין חדה. מנקבים את הבצק עם מזלג.
  5. שמים על התבנית נייר אפייה ועליה מפזרים שעועית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות צ . לאחר מכן את השעועית אפשר לשים בכלי. להשתמש בה שוב .
  6. מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר. * קלתית אפשר להכין גם כמה ימים מראש וגם כמה שבועות מראש ולשמור במקפיא
  7. הכנת המלית: במחבת רחבה ממיסים את החמאה על אש קטנה.
  8. מוסיפים את הכרישה והבירה. מלח. פלפל.
  9. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרישה מתרככת. אבל לא משחימה.
  10. מפזרים את הכרישה בקלתית.
  11. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת המתוקה והביצים והפרמזן ויוצקים על הכרישה
  12. אופים בחום של 180 מעלות עד שהכרישה מתיצבת . בערך 60 דקות.
  13. מוציאים מהתנור. נותנים לקיש להצטנן מעט. מגישים.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 01/03/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'