עוגיות קלות להכנה עם טעם נפלא של שקדים. אל תדאגו מתוספת הקפה. הוא משלים את המתיקות ויוצר ארומה טעימה . מושלם גם לפסח. תשאלו את יהודי איטליה
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 12+
- נייר אפייה
- מגש אפייה
- שקית זילוף.
- צנטר כוכב או כל צנטר אחר שנראה לכם מתאים
- מיקסר עם וו גיטרה / קערה
- כוס
- מרית
- ½1 כוסות שקדים טחונים- מנופים
- ¾ כוס סוכר רגיל
- 2 כפיות נס קפה
- 1 כף מים חמים
- 2 חלבונים (הלבן) של ביצה. לערבב אותם יחד.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מערבבים במיקסר את השקדים והסוכר.
- בכוס עם מים חמים ממיסים את אבקת הקפה מערבבים טוב עד שאין גושים כלל.
- מוסיפים את הקפה לתערובת במיקסר.
- על מהירות איטית מוסיפים את החלבונים. מעט בכל פעם. עד שהתערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לשקית זלוף ויוצרים ממנה עוגיות פרחים על נייר האפייה. או כל צורה אחרת שתבחרו. בגודל של 2 ס"מ בערך או בכל גודל שתרצו.
- בשלב הזה אם רוצים אפשר לקשט בפיסטוק את העוגיה, או בשקד, אגוזים קצוצים, לפזר שקד טחון מעל. העוגיות האלה באמת מאפשרות להכין מגוון של סוגי קישוטים וצורות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15-20 דקות או עד שהעוגות מתחילות להשחים ולהיות מוצקות. הקושי: אם תאפו יותר מידי הם יהפכו קשות, יבשות ולא טעימות. אל תפחדו להוציאם מהתנור - הם ימשיכו להתקשות גם בזמן הקירור.
- הוציאו המגש מהתנור תנו להם לנוח כחצי שעה בטמ' החדר. העבירו אותם למשטח קירור. העזרו במרית.
- אפשר לשמור שבוע בכלי סגור.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 02/04/2018