מתכון פשטידת ממליגה ופטריות | יס-שף

פשטידת ממליגה ופטריות

מאפים | ירקות | פרווה  
דירוג  

ממליגה או בשמה האיטלקי "פולנטה". היא מאכל מהמטבח הרומני העשוי מקמח תירס. זאת סוג של ארוחה שכדאי להכיר. היא מתאימה לאורחים צמחוניים אבל גם כמנה בפני עצמה. היא טעימה מאוד וקלה להכנה

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

תבנית מלבנית 23 ס"מ אורך, רוחב 18 ס"מ
או תבנית קפיצית עגולה קוטר 26-24
****

סיר קוטר 24 סמ
מחבת עם שוליים גבוהים קוטר 24 ס"מ
מחבת 
כף עץ

לקקן

מרכיבים:
  • 3 כוסות מים.
  • 1 כוס קמח תירס.
  • 1 בצל בינוני קצוץ.
  • 4 כפות שמן קנולה/זית.
  • 300 גרם עגבניות מרוסקות .
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון.
  • 3 שיני שום כתושות.
  • 1 כף אוגרנו.
  • 1 כף עלי תימין
  • כפית מלח.
  • פלפל שחור טחון רבע כפית.
הוראות הכנה:
  1. במחבת מטגנים את הבצל במחבת עם שוליים גבוהים עד שישחים במקביל מטגנים את הפטריות עד הזהבה. שמים בצד.
  2. מוסיפים למחבת עם הבצל את הפטריות ואת העגבניות. מוסיפים חצי כוס מים. שום אורגני וטימין. מערבבים טוב. מבשלים עד רתיחה. טועמים. מתקנים טיבול אם צריך.
  3. שמים בסיר 3 כוסות מים מים ומלח. מוסיפים בבחישה את הקמח תירס - עד רתיחה. על אש בינונית ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד 20 דקות עד שהבלילה הופכת להיות סמיכה. שמים בצד.
  4. מוסיפים לסיר את הבלילה מהמחבת מערבבים טוב
  5. מעבירים לתבנית אפייה משומנת. משטחים יפה עם לקקן.
  6. מניחים בתנור שחומם מראש 200 מעלות צ. טורבו ל- 120 דקות. יש לבדוק לאחר 40 דקות את הפשטידה - בגלל השוני בין תנורים- לוקחים סכין. מזיזים מעט את הקרום העליון ורואים האם הפשטידה מתחת לקרום יציבה או עדין כמו מלית- קיסם יכול לתת לכם תוצאות שגויות- ברגע שרואים כי היא יציבה, הפשטידה מוכנה.
  7. מוציאים מהתנור. נותנים עוד 15 שעה להתקרר בטמפ החדר במידה ורוצים להוציא מהתבנית. אם לא. אפשר להגיש. מקשטים באורגנו וטימין ומגישים.


 נוצר על ידי: LielMiler  בתאריך: 24/04/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'