מתכון פשטידת תרד עם גבינות | יס-שף

פשטידת תרד עם גבינות

מאפים | ירקות | חלבי  
דירוג  

הצמח האסיאתי בפשטידה נהדרת מלאת גבינות ועוד המון דברים טובים והכי חשוב : טעימה וקלה להכנה.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית קפיצית 26 ס"מ משומנת וללא נייר אפייה. אנו נוריד את הרינג ונגיש את הפשטידה על הבסיס של התבנית. 
  • מחבת רחב.
  • קערה רחבה
  • לקקן
  • כף ערבוב

מרכיבים:
  • לתבנית:
  • תרסיס שמן קנולה.
  • מעט קמח.
  • לפשטידה:
  • 50 גרם חמאה.
  • 3 כפות שמן קנולה.
  • 1 בצל גדול קצוץ דק.
  • 4 שיני שום כתושות.
  • 600 ג"ר תרד קצוץ דק. קנוי או טרי
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים.
  • מלח חצי כפית
  • פלפל שחור, רבע כפית
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס שמן תירס.
  • 1 מכיל שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • 200 גר גבינת קשקבל, מגוררת
  • 200 גרם גבינת פטה, מגוררת.
  • 1 גביע שמנת בטעם טבעי (220 גר)
הוראות הכנה:
  1. מרססים תבנית בשמן קנולה
  2. מפזרים קמח על התבנית. הופכים תבנית . מה שלא נדבק בתבנית נופל החוצה. שמים במקפיא.
  3. מחממים תנור ל 190 מעלות צ.
  4. במחבת ממיסים את החמאה בשמן ומטגנים את הבצל והשום חמש דקות
  5. מוסיפים את התרד - לאחר שמעכנו אותו וספגנו במגבת והוצאנו את כל הנוזלים שיכולנו.
  6. מוסיפים את הבצל הירוק. מתבלים במלח ופלפל - מערבבים טוב. לאחר שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
  7. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.
  8. יוצקים לתבנית האפייה ואופים כ- 60 דקות.
  9. מוציאים מהתנור , משהים לחצי שעה. מורידים רינג. פורסים ומגישים.

**אם לא קניתם גבינה  מגוררת ואתם מתכננים לגרר אותה במעבד מזון עם להב פלדה.הוסיפו  ל-200 גרם הגבינה   1.5 כפות של קמח לבן .מה שיקל על הריסוק וימנע ממכם לקבל גבינה במרקם נוזלי ורך.  התוצר הסופי  תלוי במרקם הנוזלים בגבינה. ללא ההוספה יתכן מוצר נוזלי ורך...
**אם רוצים, ניתן להוסיף בסיס בצק פריך - למתכון לחצו כאן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 29/04/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'