מוס לימון עם ג'לי לימון קינוח מתוק וטעים. אפשר לקשט עם קצפת ועלי נענע ופלח לימון רענן, או כל רעיון אחר. קל להכנה ומקסים.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: מוס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 5-6
- מיקסר עם 2 קערות + וו הקצפה.
- לקקן.
- 6 תבניות רמקין (Ramekin) /קוקוט -קוטר 8.5 גובה 5.5
- כף/ מזלף
- 1 שמנת מתוקה להקצפה/ לפרווה - שמנת צמחית - 250 מ"ל
- 2.5 כפות אינסטנט פודינג בטעם לימון/וניל
- 3 חלבונים (הלבן של הביצה ) M או 2 חלבונים XL *
- 120 ג' סוכר לבן (3 כפות) או אבקת סוכר
- 1 ג'לי מהיר הכנה בטעם לימון (85 גרם)
- מעט קליפת לימון מגוררת.
- 1/2 כפית תמצית לימון - לא חובה.
- קישוט: לא חובה - קצפת ,סוכריות קישוט צהובות, עלי נענע, פלח לימון
- להקציף שמנת עם סוכר ואינסטנט פודינג וניל -לקצפת יציבה- - אם רוצים- אפשר להוסיף גם כף סוכריות צהובות לקישוט ותמצית לימון.
- להקציף בנפרד חלבונים לקצף יציב.
- להוסיף עם הלקקן בתנועת קיפול את החלבונים לקצפת. לערבב טוב.
- להוסיף מעט גרד של קליפת לימון.
- לחלק לתבניות אישיים, (עם כף או מזלף) למלא עד החצי גובה. להכניס למקפיא לשעה מינימום.
- לאחר שעה, הכינו את הג'לי לפי ההוראות על האריזה. לאחר מכן, לצקת בעזרת כף את הג'לי על שכבת המוס הקפואה.
- להעביר למקרר- לפחות שעה.
- להגשה: לשים מעט קצפת - שלא ישתלט על הטעם >לפזר סוכריות לקישוט בצבע צהוב > ולעטר בעלי נענע ו/או פלח לימון דק.
- אפשר גם ההפך- להכין את הג'לי >למזוג לתבנית> להכניס למקרר לשעה >לאחר מכן להוסיף את המוס >להעביר למקרר לפחות לשעתיים >לקשט ולהגיש.
- יכול לשמור גם שבוע במקרר ואפילו המוס משתבח עם הזמן. קינוח שניתן להכין מראש. שימו אותם במקרר קרוב לקיר. לא מאמינים? תנסו.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/05/2018