פאי מתוק. הירק הזה כל כך פופולארי באפיית פאי שבחו"ל קוראים לו "צמח הפאי". בארץ הריבס לא מוכר. אבל בתוכניות הבישול מאוסטרליה ובריטניה הוא מופיע שוב ושוב ושוב, לכן מעורר חשק לנסות. אתם בשוק . בסופר. והנה לפתע מצאתם אותו- קחו- כי אין בנמצא באופן קבוע. לפניכם מתכון קינוח נפלא. פאי מתוק וטעים . אינו מצריך קניה מרובה של עלי ריבס, גבעול אחד מספיק. יש לו טעם חמצמץ שמתאזן באפייה. אפשר לשים עליו או לידו כדור גלידה ולקשט בסירופ.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פאי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 40 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מעבד מזון להב פלסטיק
- מיקסר וו גיטרה
- סכין.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- תבנית פאי קוטר 24 ס"מ / 7 תבניות פאי אישיות קוטר העיגול 8.5 ס"מ.
- נייר אפייה חתוך לגודל התבנית. משומן גם הוא.
- מזלג.
- נייר אלומניום.
- כף.
- מצרכים לבצק:
- 1 כוס קמח-מנופה
- 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות/ לפרווה מרגרינה
- 1 ביצה M
- 1/4 כפית סוכר
- לתבנית: תרסיס קנולה או חמאה.
- מצרכים למילוי:
- גבעול אחד של ריבס (שמות נוספים: רוברב / Rheum).
- 1 כוס סוכר לבן.
- 1 ביצה M.
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה - מנופה.
- אבקת סוכר.
- הכנת הבצק: במעבד מזון בפולסים קצרים, מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה.
- כאשר נוצרים פירורים אחידים מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד כמה שניות עד שמתקבל כדור בצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות
- מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות טורבו, משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ שמים נייר אפייה ומרססים גם אותו.
- מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק. מעבירים לתבנית או לתבניות. עם מזלג יוצרים חורים בבצק , לכל אורכו ורוחבו.
- אופים את הבצק למשך 10 דקות או עד שהדפנות שלו מזהיבות מעט. מוצאים מהתנור לקררו בטמפרטורת החדר. לאחר שהתבנית התקררה מחממים תנור ל-160-170 מעלות טורבו
- הכנת המלית: חצי גבעול קוצצים לפרוסות ברוחב חצי סנטימטר או פחות וכל פרוסה לחצי . חצי גבעול שני פורסים ושמים בצד לקישוט.
- במיקסר מערבבים הקמח הסוכר והביצה עד שיש מרקם קרמי. מוסיפים את הריבס ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית עם כף ומשטחים. מקשטים.
- מכסים את התבנית בנייר אלומניום ואופים במשך שעה. בתבנית אישית, אם רוצים, אין צורך לעטוף כל תבנית בנפרד. שימו הכל על תבנית אפייה וכסו את התבנית בנייר אלומניום.
- 10. לאחר שעה, מורידים את הכיסוי ואופים עשר דקות נוספות ללא טורבו. לאחר מכן, מוציאים לרשת קירור או להגישה ולפזר מעל אבקת סוכר.
- אפשר להגיש קר או חם. להגשה קרה: לשמור במקרר. להוציא לטמפרטורת החדר חצי שעה לפני ההגשה. להגשה חמה: להוציא מהמקרר, לחמם בתנור רבע שעה בערך על 150 מעלות טורבו. מגש עליון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 18/06/2018