מתכון פיצה איטלקית ממש כמו באיטליה | יס-שף

פיצה איטלקית ממש כמו באיטליה

מאפים | גבינות | חלבי  
דירוג  

הכנת פיצה בבית. לא מסובך בכלל. לפניכם מתכון לפיצה ביתית, קלה להכנה.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  גבינות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

מרכיבים:
  • בצק:
  • קילו קמח.
  • 3 כפות מלח שולחן.
  • 1 כפית שמרים.
  • 20 גרם שמן קנולה.
  • 580 מ"ל מים.
  • לרוטב:
  • 200 גר' עגבניות, עדיף רכות, מרוסקות.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/8 כפית אורגנו יבש
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 1 כף שמן קנולה/זית.
  • גבינה צהובה מגוררת- כ- 200 גרם.
  • כל תוספת שאתם אוהבים: אנשובי, פטריות. תירס, בצל, גבינת מוצרלה, פלפל וכדומה.
הוראות הכנה:
  1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם המלח ובקערית קטנה את המים עם השמרים.
  2. שופכים לקערת המיקסר את המים עם השמרים ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
  3. מוסיפים לאט ובהדרגה את השמן וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות. מעבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד 7 דקות.
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים כדור. עוטפים את הכדור בניילון נצמד, מעבירים למקרר ל-6 שעות.
  5. לרוטב:
  6. מחממים תנור ל 230 מ"צ טורבו. בקערה, מערבבים יחד את כל המרכיבים של הרוטב.
  7. מרדדים את הבצק בצורה עגולה על משטח מעט מקומח לקוטר של כ- 30 ס"מ. ניתן להעזר עם הידיים. מרדדים לבצק דק. אם לא יוצא עיגול מושלם ברידוד, לא נורא. אבל, אפשר לקחת צלחת ועם סכין לעבור בקוטר הבצק. עם מזלג נותנים מעט דקירות בבצק.
  8. בעזרת כף שופכים את רוטב עגבניות שבקערה על הבצק תוך השארת שוליים ללא רוטב. מפזרים את התוספות.
  9. מכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהפיצה מוכנה.
  10. מוציאים מהתנור, פורסים למשולשים עם סכין חדה או בזהירות עם סכין גלגלת לפיצה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 29/09/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'