עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט. זאת עוגה לט"ו בשבט, אבל לא רק. מה שמיוחד בעוגה הזאת שיש בה מעט סוכר וכל המתיקות באה מהפירות היבשים היוצרים תערובת טעמים של מגוון פירות. ושפורסים לאורחים, הם מקבלים פרוסה מלאה צבעוניות וחגיגיות, קלה להכנה, רכה, וטעימה במיוחד.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 40 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית אינגליש קייק 28-30 ס"מ- תבנית משומנת ומקומחת מעט. *שומרים במקפיא עד שימוש - לא חובה.
- קערה גדולה + כף ערבוב / מיקסר + וו גיטרה.
- קיסם עץ.
- 1 כוס אגוזי מלך.
- 1 כוס פרי יבש קצוץ גס מכל סוג שתבחרו. פרי לא מסוכר. לדוגמא: משמש, תמרים, תאנים, שזיפים וכדומה. אפשר סוג אחד או כמה סוגים מעורבבים בכוס.
- 1/2 כוס דובדבנים מסוכרים. חצויים. (כ- 95 גרם).
- 1/2 כוס צימוקים שלמים.
- 1 כוס אננס מסוכר קצוץ גס*. (כ-140 גרם).
- 1/2 כוס זנגביל מסוכר קצוץ גס*. (כ-70 גרם).
- 1 כוס קמח תופח - מנופה.
- 1/2 כוס סוכר דקדק/ סוכר רגיל.
- 4 ביצים L , טרופות קלות.
- 1/2 כפית קינמון, טחון
- 1/2 כפית זנגביל/גינגר טחון.
- 1/4 כפית ציפורן טחון - לא חובה.
- 2 כפות ברנדי.
- לעיטור: 1 כוס אגוזי מלך.
- מחממים תנור ל 150 מ"צ טורבו.
- בקערה גדולה שמים כוס מהאגוזים ואת הפירות היבשים. מערבבים.
- מוסיפים את שאר החומרים . בוחשים לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- משטחים את הבלילה בגב של כף הערבוב.
- מניחים על העוגה את האגוזים לעיטור ומהדקים אותם מעט לבצק.
- מכניסים לתנור לכ- 90 דקות.
- העוגה מוכנה שקיסם יוצא יבש.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- פורסים דק.
**רעיון: אפשר לשים את האגוזים לעיטור על בסיס התבנית שימו לב שהחלק העליו של אגוז המלך כלפי מטה. לאחר מכן להניח את הבלילה. לאחר שהעוגה התקררה להפוך את התבנית.
**אם רוצים להוסיף זיגוג: נחמם בסיר 1 כוס סוכר וחצי כוס מים. מבשלים עד שהסוכר נמס. מבשלים עד שהתערובת תזהיב. מזלפים במהירות על העוגה המוכנה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 08/01/2019