מתכון פשטידה בסגנון מקסיקני קלה להכנה | יס-שף

פשטידה בסגנון מקסיקני קלה להכנה

מאפים | פשטידה | חלבי  
דירוג  

פשטידה מקסיקנית קלה להכנה. לארוחת בוקר, ערב או צהרים. מוכנה בקלי קלות וטעימה מאוד. תוספת לארוחה או כארוחה בפני עצמה.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פשטידה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • תבנית אינגליש קייק 20-25X7 ס"מ / תבנית 12 שקעים - משומנת ומקומחת. 
  • מחבת בינוני.
  • 2 קערות בינוניות.
  • מטרפה.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • לקקן.
  • קיסם עץ.

מרכיבים:
  • 3-4 בצל ירוק, בצלי גינה, פרוסים דק לכל אורכם.
  • 1/2 פלפל חריף פרוס וקצוץ דק - לאוהבי החריף אפשר גם יותר.
  • 2 עגבניות גדולות פרוסות וקצוצות. ללא הגרעינים והנוזלים.
  • 1 כוס קמח לבן - מנופה- כוס 250 מ"ל+ 10 גרם / 140 גרם).
  • 3/4 כוס קמח תירס - 105 גרם.
  • 2 כפיות אבקת אפייה.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כף פטרוזליה/כוסברה קצוצה דק - טרי או 2 קוביות מפטרוזליה קצוצה קפואה- להפשיר לטמפ' החדר.
  • 3 ביצים.
  • 120 גרם חמאה מומסת (בסיר או במיקרו).
  • 3/4 כוס קרם פרש* - יש גם מוכן בסופרים או בחנויות אפייה. מתכון בהמשך.
  • שמן קנולה/חמאה- לטיגון
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180 מ"צ טורבו.
  2. במחבת על אש גבוהה מאדים 5 דקות: בצל ירוק, פלפל חריף והעגבניות. מעברים לקערה לצינון.
  3. בקערה אחרת מערבבים יחד: קמח, קמח תירס. אבקת אפייה, מלח ופטרוזלייה.
  4. במיקסר מערבבים את החמאה המומסת, הביצים והקרם פרש.
  5. מנמיכים מהירות. מוסיפים בהדרגה את שתי הקערות. עד איחוד.
  6. מעבירים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
  7. מכניסים לתנור ל 30 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז יוצא נקי.
  8. מעבירים לרשת קירור לכ- 10 דקות. שהפשטידה תפרד מעט מהדפנות. מגישים למרכז.
  9. ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום עד יומיים.
  10. הצעה להגשה שלא בתבנית: ניתן להפוך על כלי הגשה מאורך, הפשטידה תיפול בקלות, ולהגיש. או להפוך על קרש חיתוך, הפשטידה תצא בקלות, ולהעביר, לא הפוך, לכלי הגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 09/02/2019

תגובות והערות: (1)
 ענת שחורי
13/02/2019
5/5

זה לא יאומן כמה הפשטידה הזאת טעימה. חיפשתי מתכון לעשות משהו עם קמח תירס והגעתי לאתר המקסים הזה. איזה פשטידה טעימה וקלה להכנה. תודה.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'