מתכון עוגת שוקולד גרמנית | יס-שף

עוגת שוקולד גרמנית

עוגות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

שנים, אני מכינה את עוגת שוקולד החלב הטעימה הזאת, בתחושה של עוגה ספוג אירופאית מהממת. ואז. פתאום. לילה אחד. התברר לי: שהיא בכלל לא גרמנית אלה אמריקאית מפורסמת והיא על שם סם, שהמציא שוקולד לאפייה ושם משפחתו היה ג'רמן (בתרגום: גרמני) ומכאן יש עוד היסטוריה ארוכה ומעניינת. אז יש שוקולד, גם אם זה לא השוקולד של ג'רמן, יש רכות ומתיקות. לא טעם של עוגת שוקולד סטנדרטית.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 40 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית 24 ס"מ עגולה, כדאי מתפרקת-משומנת ומוקמחת עם מעט קקאו.
  • מיקסר + וו גיטרה+ שתי קערות.
  • 2 קערות. 
  • לקקן
  • קיסם עץ/סכין.
  • סיר קטן.
  • פורס  עוגות/סכין חד.
  • פלטה מדורגת.



מרכיבים:
  • 150 גרם שוקולד חלב.
  • 120 מ"ל מים רותחים.
  • 240 גרם חמאה ללא מלח - בטמפרטורת החדר.
  • 350 גרם סוכר לבן.
  • 5 ביצים M מופרדות.
  • 1כפית תמצית וניל.
  • 320 גרם קמח - מנופה.
  • 30 גרם קקאו / קקאו הולנדי - מנופה.
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית קרם טרטר - אופציונלי.
  • 240 מ"ל רוויון. אפשר גם להכין בבית- מתכון בהמשך.
  • לציפוי :
  • ציפוי קוקוס פקאן: (אנחנו משתמשים בו לאירועים מיוחדים, זהו ציפוי מרשים וטעים מאוד. אפשר גם להשתמש בציפוי הפשוט, שאינו במתכון המקורי, אך הינו גם זול יותר להפקה, ראו בהמשך)
  • 2 כוסות אגוזי פקאן שבורים.
  • 340 גרם חלב מרוכז.
  • 1.5 כוסות סוכר לבן.
  • 113 גרם חמאה.
  • 6 חלמונים (הצהוב של הביצה).
  • 2 כוסות קוקוס מגורר ומסוכר (200 גרם).
  • 1.5 כפות תמצית וניל.
  • לציפוי פשוט:
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 200 גרם שוקולד חלב.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 170 מ"צ טורבו.
  2. בקערה מערבבים יחד: קמח, קקאו, מלח וסודה לשתייה.
  3. בקערה,אחרת, שמים את השוקולד ושופכים את המים הרותחים. מערבבים יחד עד שהשוקולד נמס (אפשר גם במיקרוגל או אמבט מרים).
  4. במיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
  5. מנמיכים מהירות מוסיפים את החלמונים (הצהוב של הביצה) אחד. מקציפים עד איחוד. ואז את השני וכן הלאה. מוסיפים את השוקולד ותמצית הוניל. מערבבים.
  6. מוזגים רוויון. מעט בכל פעם ומעט מקערת הקמח עד איחוד.
  7. בקערה אחרת, נקציף את החלבונים עם קרם הטרטר. עד לקצף יציב.
  8. נעביר מעט קצף בכל פעם לקערה עם הבלילה ועם לקקן נבליע בבלילה.
  9. ניצוק לתבנית ואופים כ-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש. מעבירים לרשת קירור.
  10. *לפניכם שני ציפויים, אחד הוא המתכון המקורי של העוגה והשני, ציפוי פשוט יותר.
  11. לציפוי קוקוס פקאן: מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו. מפזרים אגוזים על נייר אפייה על תבנית אפייה וקולים אותם כ- 20 דקות.
  12. במקביל, בסיר /מחבת קטן מבשלים חלב, סוכר, חמאה, חלמוני ביצה, על אש בינונית. בערבוב מתמיד. כ- 3 עד 4 דקות או עד שהחמאה מתמוססת והסוכר מתמוסס. מבשלים ומערבבים כל הזמן, כ- 12 עד 14 דקות או עד שהעיסה הופכת לצבע קרמל בהיר, מבעבע ומגיע בעובי פודינג בערך.
  13. מורידים סיר מהאש, מקררים מעט. מערבבים קוקוס, תמצית וניל, ופקאן. מעבירים את התערובת לקערה. מערבבים מדי פעם, כ- 20 דקות או עד להתערובת מתקררת מעט.
  14. פורסים את העוגה לשניים או 3 שכבות. בכל שכבה מורחים בעזרת פלטה מדורגת את הציפוי בנדיבות. גם את השכבה העליונה.
  15. לציפוי פשוט : אין צורך לחתוך את העוגה לשכבות. בסיר קטן מחממים שמנת , שהיא על סף רתיחה מוסיפים שוקולד ומערבבים. נותנים לתערובת להתקרר מעט. יוצקים על על העוגה ונותנים לציפוי להתפזר על כל העוגה.
  16. אם רוצים ניתן להוסיף קרם סביב העוגה, ניתן לצפות בציפוי קוקוס פקאן או כל קרם אחר לעוגה. שומרים במקרר.
  17. יש האופים מספר עוגות כדי ליצור את השכבות. לדעתנו אין צורך. העוגה יוצאת גבוה מספיק ליצירת שכבות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/03/2019

תגובות והערות: (4)
 שלומית
18/01/2021
5/5

ממליצה מאוד. טעם מאוד מיוחד וטעים.

 איל עולמי
22/03/2020
5/5

עוגה טעימה מאוד. מה שאהבתי הוא שיש בה טעם של עוגת שוקולד לא סטנדרטית. תודה

 ייסשף
17/07/2019
5/5

איבגי שלום רב, תודה על תגובתך. השלבים הם מרכיב הכרחי להצלחת העוגה. בעוגות ספוג זו הטכניקה מבטיחה את ההצלחה. הקצפת החלבונים למשל, זה מה שנותן את המרקם הספוגי והאוורירי. וזה עוד שלב, אבל חשוב. לכן לא היינו ממליצים לוותר על השלבים.

 איבגי
17/07/2019
1/5

המתכון ממש מסובך אומנם הוא מ2019 אבל יש מתכונים הרבה יותר פשוטים עם פחות שלבים, תחשבי שאת לא פונה לבשלנים תותחים אלה לאנשים רגילים ופה המתכון הזה פונה לקהל המיקצועי יותר...אולי שיהיה לי זמן יום אחד אנסה את המתכון הזה


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'