מילוי גבינת ריקוטה לאוזני המן, עוגות שמרים, מאפינס בריוש, פאי או טארט, עוגיות, גביניות או כל רעיון אחר. קל להכנה וטעים. מילוי מושלם.
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: גבינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 20+
- קערה בינונית.
- כף ערבוב.
- ********
- ניתן להכין כ- 20 אוזני המן, קוטר 8 ס"מ. למתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה - לחצו כאן.
- שלא בפורים ניתם להכין את העוגיות הללו כמאפה משגע שאינו בצורת אוזני המן. איך? ראו בסעיף הוראות הכנה להלן.
- ניתן להכין פאי/טארט ולמלא בקלתית כ- 20 ס"מ - מתכון לקלתית בצק פריך- לחצו כאן / או מתכון לקלתית שוקולד- לחצו כאן.
- 250 גרם גבינת ריקוטה - רצוי ללא מלח.
- 80 גרם סוכר לבן.
- 30 גרם קורנפלור.
- 1 ביצה L.
- 25 גרם חמאה מומסת (מיקרוגל או בסיר קטן על הגז).
- 1 כפית תמצית טעם לימון או גרדת לימון מחצי לימון.
- חצי כוס צימוקים- לא חובה.
- כשעה לפני שרוצים להכין את מילוי מעבירים את גבינת הריקוטה לקערה בטמפרטורת החדר. כדי שהיא תתרכך. ניתן לערבב מידי פעם- לא חובה.
- מערבבים לקערה את כל חומרי המלית. שמים במקרר עד שימוש.
- בכל ריבוע שמים כף או כף וחצי גדושה ממילוי הריקוטה.
- אוספים את קצוות המלית ומהדקים. מורחים עם מברשת ביצה טרופה על הבצק.
- מכניסים לתנור ל 180 מעלות לכ25 או עד עד להזהבה.
- ניתן לפדר באבקת סוכר.
**לא בפורים ניתן להכין עם המתכון לאוזני המן - לא צורת אוזני המן אלה מאפה משגע. לוקחים את המתכון אוזני המן עם בצק שמרים- למתכון לחצו כאן . מרדדים את הבצק לעלה מלבני. ומחלקים לריבועים בגודל של כ-10X10 ס"מ.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 17/03/2019