טארט חלב הוא טארט מפנק להפליא שאינו דורש מאמץ רב ועם מרכיבים שיש בבית. מתוק וטעים. קינוח מוכר ואהוב בכל דרום אפריקה. מומלץ מאוד.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: טארט
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 10 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית טארט קוטר 9 אינץ'/ 22 ס"מ /קערה-מתאימה לתנור כ-22 ס"מ.
- מיקסר+וו גיטרה/קערה בינונית + מטרפה.
- מזלג.
- סיר בינוני.
- כף ערבוב.
- רשת קירור.
- לקלתית:
- ½ כוס חמאה/מרגרינה, (120 גרם) קרה ופרוסה דק.
- 1 כוס סוכר לבן (120 גרם).
- 1 ביצה L.
- 2 כוסות קמח (280 גרם).
- 2 כפיות אבקת אפייה.
- קורט מלח/ 1/8 כפית.
- למלית:
- 4 כוסות חלב (960 מ"ל/גרם).
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כף חמאה (15 גרם).
- 3 כפות קמח לכל מטרה (30 גרם).
- 4 כפות של קורנפלור (40 גרם).
- ½ כוס סוכר לבן (100 גרם)/ ½ כוס סוכר חום (120 גרם)- לטעם קרמלי.
- 2 ביצים - טרופות (=מערבבים את הביצים בקערה קטנה עם מזלג לפני שמוסיפים למלית).
- ½ כפית קינמון טחון/ פלפל אנגלי טחון.
- הכנת הקלתית: מחממים את התנור ל 170 מעלות.
- משמנים ואח"כ מקמחים מעט את התבנית.
- מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון עם וו פלסטיק נערבב מעט את החמאה. נוסיף את הביצה.
- נוסיף את אבקת האפייה, המלח, ואת הקמח. נערבב עד שנוצר בצק.
- מעבירים את הבצק לקערה, כולו או בחלקים ועם הידיים משטחים על מרכז התבנית ועל הדפנות. לעובי אחיד כמה שניתן, או על ידי רידוד עם מערוך ולתבנית הטארט על המרכז והדפנות.
- עם מזלג יוצרים חורים לאורך ולרחוב הקלתית.
- נכניס לתנור לכ 10-15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה.
- נעביר לרשת קירור.
- הכנת המלית:בקערה בינונית עם מטרפה או מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד קמח, קורנפלור וסוכר.
- בסיר בינוני מערבבים יחד חמאה, חלב ותמצית וניל מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שמתחיל לרתוח. מורידים מהאש.
- מוסיפים את הביצים לקערת הסוכר. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה.
- מעבירים עם לקקן לסיר. מערבבים.
- מעבירים את הסיר בחזרה לגז על אש בינונית-נמוכה. מערבבים מידי פעם. עד לרתיחה. המרקם שהתקבל הוא נוזלי קרמי. אם לא, להמשיך לערבב על אש נמוכה-בינונית. המרקם לא צריך להיות נוזלי בלבד.
- לא חובה- מורידים מהגז ל-20 דקות. שיצטנן מעט.
- עם לקקן יוצקים את המלית על הקלתית מסדרים בצורה שווה, על הקלתית לכל קוטרה.
- מפזרים על כל המלית ½ כפית, או יותר, קינמון לקישוט וטעם. ניתן לפזר גם לאחר ההכנסה למקרר.
- מכניסים למקרר לכשעתיים או עד שהמלית מתיצבת ומוצקה.
- פורסים ומגישים.
- שומרים במקרר.
- *כדי לעשות זאת ממש כמו בדרום אפריקה- שם לא משתמשים, בדר"כ לטארט זה, בתבנית טראט קנויה אלה בקערה יפה המתאימה לתנור.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/04/2019