פאי אפרסקים עם קרם שקדים הוא פאי קל להכנה ומאוד טעים. קינוח מושלם. הולם כל אירוע חגיגי. את האפרסקים ניתן להחליף עם נקטרינות או משמשים.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פאי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית פאי עגולה קוטר 26 ס"מ/ 10.23 אינץ / תבנית אפייה עגולה.
- מעבד מזון.
- מיקסר + וו הקצפה.
- כף.
- פלטה מדורגת.
- מברשת.
- רשת קירור.
- לקלתית בצק פריך:
- 200 גרם קמח לבן.
- 100 גרם חמאה, קרה, פרוסה לפסים דקים.
- 1 ביצה L, טרופה.
- 10 גרם סוכר וניל.
- למילוי:
- 50 גרם חמאה ללא מלח, פרוסה לפסים דקים.
- 50 גרם אבקת סוכר.
- 1 ביצה L, טרופה.
- 50 גרם שקדים טחונים.
- כ-6 אפרסקים חתוכים לפרוסות דקות/ את האפרסקים ניתן להחליף עם נקטרינות, משמשים, תפוחים ועוד.
- לזיגוג: כחצי כוס זיגוג מירור - בחנויות האפייה.*להכנה עצמית: 2 כפות ריבת משמש עם מעט מים רותחים ומעט אבקת סוכר מעורבבים טוב.
- הכנת הקלתית: קישור למתכון בהמשך. הכמויות והחומרים הם על פי מה שמצוין כאן.
- יש לתת לקלתית להתקרר, קירור מוחלט, לפני שממשיכים.
- להכנת המלית-להכנת הקרם שקדים:
- נחמם תנור ל 180°C/350°F .
- במיקסר נערבב יחד חמאה ואבקת סוכר. כ-3 דקות ללא התערבות.
- נוסיף בהדרגה את הביצה הטרופה, 1/3 בכל פעם עד איחוד.
- נוסיף את השקדים הטחונים, קמח ותמצית וניל. עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וסמיכה.
- עם כף נעביר את הקרם לקלתית ועם פלטה מדורגת נפזר את הקרם בצורה שווה.
- על קרם השקדים נסדר צורת מניפה של פרוסות אפרסקים.
- נאפה כ 30-40 דקות. עד שקרם השקדים קצת טופח ומזהיב.
- מוציאים מהתנור לרשת קירור, עד לקירור מוחלט.
- עם מברשת מורחים זיגוג מירור על הפירות.
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 17/06/2019